Társoldalunk:

Vettel: Az idén még mindig nem voltunk elég közel a Mercedeshez

2018.12.08. 13:00

A német pilóta szerint ősszel billent a mérleg nyelve a Mercedes felé, őt jobban érdekli az, hogy a Ferrarival legyen világbajnok, mint az, hogy hány címet tud megnyerni.

Az idén sem sikerült a Ferrarinak és Sebastian Vettelnek a világbajnokság megnyerése, holott a szezon első felében komoly konkurenciát jelentettek a Mercedesnek. A Német Nagydíjtól azonban Lewis Hamilton meglépett a pontversenyben, az európai futamok végeztével pedig szinte verhetetlennek bizonyult, így kettejük közül ő lett előbb ötszörös világbajnok.

„Először is, kellemes helyzet, amikor az ember képes a világbajnokságért küzdeni – felelte Vettel a Racefans kérdésére az FIA év végi díjátadóján, Szentpéterváron. – Nem voltak sima éveim, mióta legutóbb világbajnok lettem, de jó érzés, hogy az elmúlt két év során újra győzelmekért csatázhatunk, és beleszólhatunk a világbajnokság alakulásába.”

Vettel az FIA díjátadó gáláján - Galéria!Forrás: Sputnik/Alexei Danichev

Vettel úgy vélte, a bajnokság egészét elnézve a Ferrari „még mindig túl messze” volt a Mercedestől, és „jelentősen” visszaestek a szezon második fele során. „Féltávig elég jó és szoros volt a helyzet, de talán Spa és Monza után elég jelentősen visszaesett a teljesítményünk, ami nyilvánvalóan eléggé megnehezítette a helyzetünket.

Közben Lewis és a Mercedes sorban hozta a jó teljesítményeket, sok pontot és győzelmet szereztek, így elég nagy lett a hátrányunk.”  

A Ferrari versenyzője megerősítette, hogy egészen a Mexikói Nagydíjig, a matematikai esélye elvesztéséig hitte, hogy megfordíthatja a világbajnokság állását, ezért is volt nagyon szomorú, amikor tudatosult benne, hogy az idei sem az ő éve lesz. „Addig nem is nagyon figyeltem a pontokat, bár azt természetesen tudtam, hogy nem mi állunk jobban.”

Vettel elmondta, nem zavarja, hogy ellenfele hamarabb lett ötszörös világbajnok, és azt sem számolgatja, hogy neki hány cím jött eddig össze. 

„Az, hogy az ember hány bajnokságot nyer, szerintem már luxus [probléma] – összegzett. – Nyilvánvalóan az motivál, hogy a Ferrarival győzzek, ez az ambícióm, a célom. Itt még nem tartunk, legalábbis nem egészen, ezért megpróbáljuk újra.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK