Verstappen kész volt bosszúból kilökni Ocont a szezonzárón

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 24, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1XM2YG5SN1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Könnyen megtörténhetett volna, hogy a brazíliai futam után a Forma-1 2018-as szezonjának utolsó versenye is Verstappen és Ocon balhéjától válik hangossá, utóbbi azonban résen volt és kitért a holland útjából.

Max Verstappen és Esteban Ocon brazíliai ütközésétől hosszú napokig volt hangos a sajtó, az Abu-dzabi Nagydíjra azonban lecsillapodtak a kedélyek. A legtöbben már-már elfelejtették a két pilóta közötti interlagosi kakaskodást, amikor a szezonzáró futam elején ismét megtalálta egymást a Red Bull és a Force India versenyzője, előbbi nem kapta el jól a rajtot, a felzárkózás közben pedig át kellett hámoznia magát Oconon. Verstappen összesen háromszor előzte meg a franciát, egyszer pedig majdnem neki is ment.

Nem Verstappenen múlt, hogy nem lett újabb ütközés Forrás: Mark Thompson/Getty Images

A Nico Hülkenberg balesete miatt beküldött Safety Car kimenetele után Verstappen a hosszú egyenesre fordító hajtűben szúrt be Ocon mellé, akinek kicsit korrigálnia kellett, majd egyből visszaelőzte a motorja túlmelegedésével küzdő hollandot. A következő körben Verstappen ismét a hajtűkanyarban próbálkozott, ezúttal azonban jóval agresszívebben vetődött be Ocon mellé,

kizárólag a Force India pilótájának reflexein múlt, hogy Brazília után nem történt újabb ütközés kettejük között.

Verstappen a verseny után elismerte, elégtételt érzett, amikor elment a francia mellett, az előzést pedig direkt szánta ennyire vakmerőnek, ugyanis kész volt kitenni a pályáról Ocont. „Tetszett, jó érzés volt” – mondta a Servus TV-nek.

Ocon az egyenesben ismét visszaelőzte, a második DRS-zónában azonban végleg kapitulált, ráadásul közben a mérnöke is a fülére szólt, hogy lehetőleg ne veszítsen sok időt a Verstappen elleni csatározással.

Oconnak el kellett rántania kormány, hogy Verstappen ne csapódjon az autójának Forrás: F1 TV

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója gúnyosan odaszúrt még Oconnak, aki jövőre versenyzés helyett a Mercedes harmadik számú pilótája lesz. „Talán jövőre más nézőpontból is látni fogja a dolgokat, amikor televíziós kommentátor lesz" – nyilatkozta Marko az Auto Motor und Sportnak.

Verstappen nem akar idiótának tűnni

A verseny utáni sajtótájékoztatón szóba került, hogy Verstappennek mindössze 3 ponttal kellett volna többet szereznie, hogy a negyedik harmadik helyen végezzen a pontversenyben, a holland azonban elviccelte azzal a dolgot, hogy így legalább nem kell részt vennie az FIA év végi díjátadó gáláján, amiért Lewis Hamilton még szerencsésnek is nevezte. „Így kalkuláltunk, sajnálom – viccelődött. – Ha letölthetném vele a közmunkát, akkor elmennék. Csináljak egy kis PR-t előtte arról, hogy milyen nagyszerű az egész esemény? Este még beszédet is mondok."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

*Obviously* this had to happen . #Verstappen #Ocon #F1 #Formula1 #AbuDhabiGP

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

Verstappen nem finomkodott, bedobta az autót Ocon mellé

A Red Bull versenyzője a brazíliai lökdösődés miatt kapott szankcióra gondolt, az FIA ugyanis két nap közmunkára ítélte. Egyelőre nem tudni, hogy ezt milyen formában szeretnék behajtani a holland pilótán, aki egy dolgot előrebocsátott, olyasmit nem fog csinálni, ami idiótaként tüntetné fel.

A csapattal és az FIA-val megbeszéljük. Az, hogy én egyetértek-e [a büntetéssel], nem sokat számít, nem igaz? Mit lehet tenni? Kissé túlzónak találom, de megoldást fogunk találni."