Vágólapra másolva!
A Pirelli minden alkalommal külön díjazza a versenyzőt, aki megszerzi a pole pozíciót egy adott versenyre. Kimi Räikkönen azonban az Olasz Nagydíj után újabb ajándékot kapott.

Minikerekek átadásával díjazza a versenyzőket a Pirelli, miután megszerezték a pole pozíciót az adott F1-es nagydíjra. Nem volt ez másként Kimi Räikkönen esetében sem, aki bő egyéves aszálynak véget vetve szeptemberben megszerezte az első rajtkockát az Olasz Nagydíjra.

Räikkönennek a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick adta át a méretarányos abroncsot, a helyszíni felvételek szerint már ez is ritka mosolyt csalt Räikkönen arcára, de mókás lehetett a díj következménye is, mert az Abu-dzabi Nagydíj után a finn pilóta kapott még egy kereket.

Räikkönen és Mick Schumacher az első ajándékkerékkel Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„[Köszönet] a Pirellinek az újabb játékért a gyerekeknek, így kevésbé fognak harcolni a kerék miatt, mert már lesz kettő, úgyhogy ez jó! Köszönöm!” – mosolygott a Ferraritól a Sauberhez költöző pilóta. A Pirelli Twitter-csatornáján üzent a két gyermeknek is:

Räikkönen családja nagy lelkesedéssel gyűjti a finn pilóta által megszerzett ereklyéket. Második házasságkötése óta mindössze egy győzelmet szerzett, de felesége, Minttu mindig elkérte tőle a dobogós helyek után is járó baseballsapkákat, így nem meglepő, hogy a gyerekek is nagy becsben tartják az idei egyetlen pole pozícióért járó minikereket.

A finn pilóta az idei szezon végén elhagyta a Ferrarit, ahol 2007 és 2009, majd 2014 és 2018 vége között versenyzett, és a svájci otthonához jóval közelebb lévő Saubernél folytatja a pályafutását, amit 2001-ben pont náluk kezdett el. Az első tesztnapja után ki is írta az Instagramra:

vagyis gyorsan ráérzett a kisebb csapat hangulatára, de nyilatkozni egyelőre nem engedték, vélhetően azért, mert a Ferrarival kötött szerződése még nem futott ki, csupán a két istálló közti szoros kapcsolatnak és a Räikkönennel ápolt jó viszonynak köszönhetően ülhetett át rögtön.