Társoldalunk:

Alonso még a Q2-t is elérhetetlennek tartotta

2018.11.24. 18:13

A kétszeres világbajnok úgy készül az eddigi pályafutása utolsó F1-es futamára, mint az összes többire. A rajtnál óvatos lesz.

Várhatóan a 15. helyről kezdi majd meg eddigi pályafutása utolsó F1-es futamát a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol pilóta az idei szezon során a 21. alkalommal is legyőzte csapattársát, a McLarentől a szezon végén szintén távozó Stoffel Vandoorne-t, és remek Q1-es körének köszönhetően a belga pilótával ellentétben bejutott a Q2-be.

Alonso a Sky Sportsnak elmondta, élvezte a vezetést, különösen az utolsó Q1-es körét, amivel saját magukat is meglepve továbbjutott a Q2-be a 14. helyen. „Erős meggyőződésünk volt, hogy [számunkra] lehetetlen lesz bejutni a Q2-be, de egy pár milliszekundum révén ez mégis sikerült. Örülök ennek” – összegzett.

Alonso nem kegyelmezett Vandoorne-nak - Galéria!Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„A Q2-ben azt a helyet értük el, amit megérdemeltünk. A holnapi célunk, hogy a lehető legközelebb jussunk a pontokhoz. A 15. helyről kezdünk, úgyhogy 5 pozícióval hátrébb vagyunk. Ha lesz valami akció előttünk, akkor talán megragadhatunk egy lehetőséget.”

A felzárkózással várhatóan nem a rajtnál próbálkozik majd, nyilatkozata után az F2-es futam kezdetén nagy baleset volt, és ő is arra számít, hogy veszélyek leselkednek majd rá. 

„Az első néhány kanyar elég kemény itt. Általában az egész első kör az, a 11-es kanyarban is sok akció zajlik. Az embernek néha konzervatívnak kell lennie egy kissé, mert ha elöl történik valami, akkor nem kell sokat tenni, nem muszáj támadni. Meglátjuk, hogy jól sikerül-e a rajt és az első kör. A pontszerzés álomszerű lenne.”

Holnap utoljára indul az F1-ben - Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonsót természetesen a hétvége során lépten-nyomon arról kérdezik, hogy visszatér-e még az F1-be, ő ezt nem zárta ki, és elárulta, kényelmetlen a számára a sok méltatás és tiszteletadás. A McLaren  tagjai várhatóan sorfalat állnak majd neki,  amikor vasárnap besétál a garázsba, ő viszont inkább a versenyre összpontosít.

„Amikor az ember felveszi a sisakot, beül az autóba, becsatolják az övét, akkor ez is csak egy verseny lesz – mondta. – Szerintem a holnapi is ugyanúgy fog menni. Megvárjuk a lámpák kialvását, próbáljuk biztonságosan venni az első néhány kanyart, ha lehetséges, megelőzni valakit. Aztán a lehető legjobb módon lefutni a versenyt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK