Máris megszavazták a legszebb idei F1-es előzést

A Forma-1-es Kínai Nagydíj, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Chris Gent, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
A Forma-1-es Kínai Nagydíj, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Chris Gent, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo mesteri megmozdulása jutott be az FIA döntőjébe, ahol egyebek mellett Mick Schumacher egyik szenzációs manővere ellen kell helytállnia.

Az idén is versenyt hirdetett az FIA a főbb bajnokságaik között, hogy kiderüljön, melyik sorozatban lehetett „az év akcióját” látni. Előzések, szép mentések, és olykor koccanások is bekerültek a gyűjtésbe, amelybe az F1 közönségszavazás útján delegálta a legszebbnek vélt megmozdulást.

Az F1 hivatalos weboldalán szavazók úgy döntöttek, hogy Daniel Ricciardo előzése érdemelte ezt ki Valtteri Bottas ellen a Kínai Nagydíjon. A Red Bull pilótája szinte már védjegyévé tette a messziről indított, „bevetődéses” előzéseket, ezúttal a Mercedes versenyzőjét lepte meg, és csente el tőle a győzelmet pont annyi helyen, amennyi a tiszta előzéshez kellett.

Ricciardo manővere ezzel bejutott a „döntőbe”, amit már az FIA honlapján rendeznek, szintén közönségszavazás formájában. Azok között, akik a győztes videóra voksolnak, páros utazást sorsolnak ki az adott sorozat egyik 2019-es fordulójára.

Ricciardo kínai előzésének egyebek mellett Mick Schumacher mesteri megmozdulása is az ellenfele,

de győzhet Tiago Monteiro visszatérése is a versenypályára vagy a Ford és a Porsche csatája a Le Mans-i 24 órás versenyen. Szavazni az FIA honlapján lehet.