Alonso: Lehet, hogy 2020-ban visszatérek a Forma-1-be

Forma-1, Brazil Nagydíj, Fernando Alonso
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso is seen at the paddock area of the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil on November 8, 2018, three days ahead of the Brazil Formula One Grand Prix. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A sportág egyik legjobbja nem lesz ott a 2019-es Ausztrál Nagydíj rajtrácsán, Fernando Alonso búcsúja a jelek szerint azonban nem biztos, hogy végleges a Forma-1-től.

Fernando Alonso jövőre biztosan nem lesz az F1-es mezőny tagja, helyette a sportautó-világbajnokságban (WEC) és az Indianapolis 500-on áll rajthoz. A kétszeres világbajnok jelen állás szerint máshol nem fog versenyezni 2019-ben, mert elmondása szerint pihenésre van szüksége, 2020-ra azonban nem zárta ki, hogy teljes szezont fusson az IndyCarban, valamint azt sem, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

Alonso az Abu-dzabi Nagydíjon elköszön az F1-től, de lehet, hogy nem örökre Forrás: AFP/Nelson Almeida

Alonso előszeretettel hangoztatta az utóbbi időben, hogy nem az eredménytelenség miatt akasztja szögre az F1-es sisakját, elégedett a pályafutásával, csupán új kihívásra vágyik. Bár a nyilatkozataiból úgy tűnhet, valóban utolsó futamára készül a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon, mégis maradhatott befejezetlen ügye a száguldó cirkuszban,

a sportautó-vb sanghaji futamán ugyanis nem zárta ki, hogy egy év szünet után visszatérjen a Forma-1-be.

„Újra kell töltenem az akkumulátoraimat, de 2020-ban egy teljes IndyCar-szezon, miként teljes szezon az F1-ben, vagy más sorozatban ott van a lehetőségek között – nyilatkozta a Xinhuának, majd kitért arra is, hogy 2019-ben miért nem akart főállásában a tengerentúlon versenyezni. – Talán 2019 nem a megfelelő idő volt arra, hogy tizenhét versenyen induljak Amerikában mindazzal, amit meg kellett volna tanulnom.”

Az Indy 500 és a WEC mellett máshol is indulhat Forrás: Chris Owens

Korábban azt mondta, hogy a következő szezonra nézve fontosnak tartja, hogy ne az egész évet az ide-oda repkedéssel töltse, és több szabadideje legyen, mint jelenleg, ez azonban

nem zárja ki, hogy csak a WEC-ben és az Indy 500-on fog versenyezni.

„Lehetséges, hogy máshol is indulok, vannak még kihívások az Indianapolis 500 mellett is. A következő szezonban bejelentjük, de talán karácsonyi ajándék lesz. Tanulmányozni fogom a naptárt, és meglátom, hogy mi az, ami lehetséges.

A spanyol pilóta a 2017-es próbálkozás után másodszor kísérli meg megnyerni az Indy 500-at és elhódítani a Triple Crownt, tavalyi tapasztalatai pedig szerinte növelik az esélyeit erre. „Kulcsfontosságú lesz a tavaly szerzett tapasztalat, mert már ismerem a futamot és az egész eseményt. Hosszú az a két hét, és bár az időmérő és a verseny lebonyolítása könnyűnek tűnik azoknak, akik évek óta csinálják, nekem minden új volt. Az akkori tapasztalat óriási segítség lesz.”