Társoldalunk:

Ricciardo nem neheztel a sportbírókra az elrontott turbó miatt

2018.11.14. 12:53

Elismerte, hogy rossz volt látni a mexikói visszajátszásokat a lángoló autójáról, de nem neheztel rájuk a brazíliai hátrasorolás miatt.

Kálváriává változott Daniel Ricciardo idei szezonja a monacói győzelme után, egymást érik az autója esetében a műszaki hibák, amelyek általában kiesésekhez, jobb esetben rajtbüntetésekhez vezetnek. Ricciardo bő 2 héttel ezelőtt a Mexikói Nagydíjat adta fel, hiába rajtolt a pole pozícióból, és tartotta a 2. helyet, az autója felmondta a szolgálatot, porral oltóval kellett fellépni a veszély ellen.

Brazíliában kiderült, hogy Ricciardo autóján a turbó azért károsodott, mert a sportbírók (vagy technikai mentők) porral oltót fújtak a kipufogóba, ami öthelyes hátrasoroláshoz vezetett, és valószínűleg ezen múlt Ricciardo esetleges dobogós helye Interlagosban. Az ausztrál pilóta ettől függetlenül nem neheztel a helyzet miatt.

Még egy verseny a bikásokkalForrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

„Láttam a visszajátszást, amit pénteken mutattak, ez csak feltépte a sebeimet! – mondta a Red Bull pilótája. – Van egy statisztika is, hogy többször estem ki az idén, mint Lewis [Hamilton] az elmúlt öt év során, vagy ilyesmi. Elég sok felütést kaptam – élt ökölvívói hasonlattal. – Úgy érzem, hogy amikor hátulról kell indulnunk, mindig gyors autónk van, ez így még bosszantóbb.”

Ricciardo ettől függetlenül megvédte az autóját kezelő mexikói sportbírókat.  

„A visszajátszás láttán azt hittem, hogy csak füstöl – mondta. – Volt viszont egy pillanat, amikor lángok is felcsaptak, úgyhogy nem leszek dühös a sportbírókra. Az ő dolguk az, hogy eloltsák a tüzet. Nem haragszom senkire, csak azt kívánom, bárcsak tökéletesen működne [az autó]. Amint áthajtottam a [brazíliai] célvonalon, bosszankodtam, mert közel volt a dobogó és megvolt a tempónk.”

Ricciardo Mexikóban azt mondta, az autóját elátkozták, és ki sem akart állni az utolsó két futamra, de később lenyugodott

Az ausztrál pilóta jövőre a Renault versenyzője lesz, ezért várhatóan a közeljövőben már csak az Abu-dzabi Nagydíjon lesz esélye dobogóra állni, bár a pezsgőről ott is le kell mondani. Ettől függetlenül pozitívan áll a továbbiak elé, az eddig elvesztett lehetőségein sem kesereg.

Nem sajnálok semmit, nem úgy érzem, hogy elvesztettem a dobogót vagy a csapat elszalasztotta. Megtettünk mindent, amit lehet, ez nem bosszant.”    

„Meglepetésünkre, nagyon gyors autónk volt, és a futam mókásan alakult. Tudom, hogy a 4. helynél jobbak voltunk, de akkor is, van még egy dobásom, hogy ezzel a csapattal feljussak [a dobogóra], úgyhogy Abu-Dzabiban mindent beleadunk. A [brazliai] tempónkkal tényleg optimista vagyok, mindig is úgy éreztem, hogy az a pálya jobban fekszik nekünk ennél.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK