Vágólapra másolva!
Sebastian Vettelről a Brazil Nagydíj időmérőjén már kiderült, hogy humoránál van, sőt, vasárnapra is maradt a jókedvéből, amit egy Hamilton-rajongó kisfiú a saját bőrén tapasztalt meg.

A Liberty Media hatalomátvétele óta az új tulajdonos egyik fontos célja, hogy minél közelebb hozza a rajongókat a pilótákhoz, különös tekintettel a gyerekekre. Ki ne emlékezne a 2017-es Spanyol Nagydíjon a Kimi Räikkönen korai kiesése miatt a lelátón vigasztalhatatlanul zokogó Thomas Danielre, akit még a verseny alatt meghívtak a Ferrari motorhome-jába, hogy találkozhasson a 2007-es világbajnokkal.

Ez volt a Liberty egyik első, de nem az utolsó nyilvánosság számára is látható húzása. Az idei szezontól a pilótákat a versenyzői parádé előtt elkísérő hostesseket gyerekek váltották fel, akiket minden futamra előre kiválasztanak. Ez már önmagában életre szóló élmény, de ha még a négyszeres világbajnok Sebastian Vetteltől is ajándékot kap valaki, az mindennek a csúcsa lehet. Brazíliában ez történt.

Vettel taking off a Mercedes cap on a kid, replaces it with a Ferrari cap from r/formula1
A nagy találkozás és a vicces sapkacsere Interlagosban (a videó a címre kattintva érhető el)

Vettelnek túl sok öröme már nem lehetett az interlagosi versenyhétvégében - gondolhatnánk, hiszen a világbajnoki cím már két héttel korábban eldőlt. Ez azonban nem látszott a Ferrari német pilótáján, aki egy csoportnyi gyerekbe futott bele a paddockban, mire az egyik lurkó közös fotót kért tőle. Apró szépséghiba, hogy a kisfiún Hamilton sapkája volt, ez azonban szemmel láthatóan nem zavarta őt.

Nem úgy Vettelt, aki hamar észrevette a „rendellenességet", gyorsan levette a gyerekről a sapkát és a fejére tette a sajátját. Az aláírt hamiltonos darab pedig mehetett a földre.

Vettelnek legyen mondva, a kép elkészülte után kihalászta a csillagos fejfedőt a többi gyerek közül, saját sapkáját pedig nem kérte vissza, hanem inkább névre szólóan aláírta a kisfiúnak. A videó elején egyébként külön felhívnánk a figyelmet a háttérben álló felnőttre, vélhetően apukára, aki Vettel megjelenésekor azonnal lekapta fia fejéről a mercedeses sapkát.

Hamilton sem maradt fiatal rajongó nélkül

A mezőny másik többszörös világbajnokának is volt lehetősége egyik fiatal rajongójával találkozni. Lewis Hamilton a Mercedes garázsába invitált be egy kisfiút, akinek ugyanúgy agyi eredetű bénulása van, mint Hamilton öccsének, Nicholasnak. Az ötszörös világbajnok saját Instagram-oldalára töltött fel képeket a találkáról.

Hamilton és ifjú rajongója a Mercedes bokszában

„Tegnap este láttam ezt a kissrácot a garázsom előtt, és beinvitáltam, hogy megismerhessem. Agyi eredetű bénulása van, végignéztem, ahogy a testvérem ilyennel nő fel.

Olyan sok csodálatos lélek van odakint, aki a saját harcát vívja így vagy úgy. Harcoljatok tovább, higgyetek magatokban, így fejlődhettek. Pozitív energiát küldök nektek!" – írta a poszta alá Hamilton, amire az ötszörös Grand Slam-győztes teniszezőnő Maria Sharapova, valamint az IndyCar-pilóta Marco Andretti is reagált.