Társoldalunk:

Hamiltonnak nem kellett kétszer ünneplésre buzdítania a Mercedest

2018.11.11. 22:29

A világbajnok túl korán állt ki kerékcserére, önerőből nem tudta volna legyőzni Max Verstappent. Lentebb kellett tekernie a motort is.

Miután Mexikóban Lewis Hamilton megszerezte ötödik világbajnoki címét, Brazíliában az is végérvényesen eldőlt, hogy a Mercedes zsinórban ötödször megnyeri a konstruktőri pontversenyt. Mivel a Ferrari halovány volt, erre a kérdésre viszonylag hamar pont került, az viszont sokáig egyáltalán nem volt biztos, hogy győzelemmel ünnepelhetik az újabb diadalt.

Hamilton az élről indult, de Max Verstappenen már az első köröktől kezdve látszott, hogy remek formában vezet, a bokszkiállások előtt felzárkózott rá. A 19. körben ment ki kerékcserére, közepes gumiért, és utána a rádión többször idegeskedve kérdezte, hogy a Red Bull hogy halad.

Verstappen csak a 35. körben kapott friss gumit (lágy keveréket), s bár a Mercedes mögé tért vissza, a sokkal jobb állapotú abroncsokon hamar megelőzte. Hamilton elismerte, hogy így nem volt esélye a holland ellen. 

Korábban mentem ki kerékcserére, mint terveztük, utána semmit sem tehettem. A friss gumin megelőzött, nekem pedig lejjebb kellett tekernem a motort. Szerintem azért tudtam a nyomában maradni, mert kímélte a gumikat."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Nelson Almeida

Verstappent annak köszönhetően előzte vissza, hogy riválisát kiütötte a lekörözött Esteban Ocon. "Egyszer csak elmentem közöttük úgy, hogy mindkettejük autója felém nézett, és azt gondoltam, váó, ez jó. Utána próbáltam tökéletesen csinálni minden kört" – mondta.

Hamilton méltatta a Mercedest. "Mindenkire nagyon büszke vagyok. Köszönöm mindenkinek, a központban dolgozóknak is a rengeteg erőfeszítést, az összes partnerünknek, szponzorunknak, akik nélkül nem lehetnék itt" – mondta.

"Biztosra veszem, hogy Brackleyban, a központban mindenki ünnepel. Aki nem, az emelkedjen fel és tegyen így!"

Csapattársa, Valtteri Bottas az 5. helyen ért célba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK