Társoldalunk:

Verstappen: Nem lesz gond a gumiválasztással

2018.11.10. 21:49

A Red Bull elszámolta magát a gumikkal a Brazil Nagydíj időmérőjén, de a pilóták szerint nem lesz gond abból, hogy mindketten szuperlággyal rajtolnak.

Szuperlágy gumikon vág neki a két Red Bull a vasárnapi Brazil Nagydíjnak, miután az esőtől és a pálya állapotának romlásától tartva a Q2-ben biztosra mentek, és mindkét autójukat a piros jelzésű abronccsal küldték ki a pályára. Így tett a Ferrari és a Mercedes is, de az olaszok már a felvezető kör után lágyakra váltottak, így ők ezzel a keverékkel kezdhetnek.

Verstappen szerint ennél többre nem lettek volna képesek - Galéria!Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A trükköt a Mercedes és a Red Bull is megpróbálta, ők azonban előtte a szuperlágyakkal futottak mért köröket, később a lassabb lágyakkal pedig már nem tudtak javítani, így a szuperlágyakon kénytelenek rajtolni. Az időmérő harmadik harmadában aztán a papírformának megfelelően Max Verstappen az 5. lett, Daniel Ricciardo pedig a 6. Helyet szerezt meg, ő azonban öthelyes büntetést kap.

Verstappen ezzel folytatta jó sorozatát, Interlagosban még egyik csapattársa sem tudta legyőzni őt az időmérőn.

Szerinte a lehető legjobb eredményt érték el, ráadásul változó körülmények közepette, amihez a csapat munkája is kellett. Nem tragédia a szuperlágyakkal indulni, úgyhogy nem aggódunk" – mondta. – Kihoztuk a legjobbat az időmérőből, ami az ötödik hely volt. A körülmények egy kicsit trükkösek voltak, de mindenki nagyon jól kezelte ezt a garázsban. Próbáltunk a Q2-ben egy gyorsabb kört összehozni a lágy gumin, de éppen, hogy nem sikerült."

A két Red Bull a versenytempóra épít - Galéria!Forrás: AFP/Nelson Almeida

Mindkét pilóta a versenytempóban és a beígért meleg időjárásban bízik, Verstappen azonban az esőt sem bánná. „A mai beállításaink holnap jobban fognak működni, mert melegebb lesz, ami kemény lesz a hátsó gumiknak – mondta a holland. – Szárazon mindig nehéz versenyezni itt, úgyhogy ha esik, az a mi malmunkra hajthatja a vizet."

A tempónk nem volt annyira rossz, holnap pedig elég jó lesz. Talán ez a kevert stratégia kétkiállásra kényszerítheti a csapatokat és összekuszálhatja a dolgokat – jósolt Ricciardo. – Tavaly már szereztem benne tapasztalatot, hogy milyen itt hátulról felzárkózni, úgyhogy ismerek pár előzési helyet. Azon múlik majd a versenyem, hogy milyen gyorsan tudom utolérni az első ötöst. Bármi is történik, szórakoztató lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK