Vágólapra másolva!
Több pilóta is új sebességváltót kapott a Brazil Nagydíj pénteki edzései után, Esteban Ocon esetében azonban ezért büntetés is jár.

Éleződik a csata a konstruktőri világbajnokság 6. helyéért a McLaren és a jelenlegi formájában csak a Belga Nagydíj óta létező Racing Point Force India között. A silverstone-i istálló pontjait a tulajdonosváltás következményeként a spái futam előtt lenullázták, azóta 15 pontra tudták megközelíteni a 6. helyezett McLarent.

Ennyit kellene behozniuk két futam alatt, viszont nem lesz könnyű dolguk, mert Interlagosban a McLaren is pontszerzésre pályázhat elsősorban Fernando Alonso révén, Esteban Ocon pedig várhatóan csak a középmezőnyből rajtolhat majd, miután elővigyázatosságból kicserélik az autójában a sebességváltót.

Ocon autója javításra szorult, de itt még csak a gépátvételre tartott Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Ocon a 10. helyezett volt a pénteki második szabadedzésen, amit ha meg tud tartani, a Q3-ba is bejuthatna, azonban az eredményéhez öt rajthelyet hozzáadnak majd, így elképzelhető, hogy ismét szándékosan kimaradnak majd a Q3-ból, ebben az esetben viszont maximum a 16. rajthely lehetne az övé.

A Force India mellett más csapatok is váltócsere mellett döntöttek,

a többiek azonban az alkatrészük élettartamának végéhez értek vagy kiestek a Mexikói Nagydíjról, így további büntetésekkel egyelőre nem kell számolni Lewis Hamilton, Lance Stroll, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz esetében, bár Ricciardo turbócsere miatt szintén 5 rajthelyes büntetést kap.