Räikkönen: Néha elgondolkodom, mit keresek itt

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 25: Kimi Raikkonen of Finland and Ferrari walks in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 25, 2018 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A finn pilóta szerint az F1 körüli túl nagy médiafelhajtás már kezd ártani a sportágnak, de elismerte, ez nem csak itt, hanem mindenhol probléma, ahol sok pénz forog.

Kimi Räikkönen a mezőny egyik legkülönösebb figurája, híresen idegenkedik mindenféle nyilvános szerepléstől és az F1-ben zajló politikai csatározásokból is kivonja magát, általában a véleményformálástól is távol tartja magát. Különc stílusával korábban sok rajongót szerzett magának, manapság viszont inkább a nonszenszt próbálja kerülni, ezért is jön ki jól Sebastian Vettellel.

Räikkönen részletes interjút adott az Autosportnak, ebben kijelentette, nem adna alább a fizetéséből csak azért, hogy kevesebb nyilvános szereplése legyen, de azt is leszögezte, hogy szerinte nem a médián múlik a keresete.

Räikkönen nem szereti a felhajtást Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

„Az emberek mindig panaszkodnak, hogy az F1 nem izgalmas meg nem ilyen vagy olyan, meg miért nem érdeklődnek iránta annyira az emberek. Hogy őszinte legyek, szerintem annyi baromság megy a sajtóban, annyi pletyka, szóbeszéd meg ilyesmi megy, hogy ha nem lenne ennyi, akkor szerintem az F1-nek sokkal jobb lenne.”

A Ferrari pilótája egyetértett azzal, hogy a politikának nagy szerepe van az F1-ben, de neki ez sem hiányozna, szerinte e nélkül is jobb lenne a versenyzés. „Viszont, ha manapság bármilyen sportágat megnézünk, talán hasonló a helyzet, mert rengeteg pénz van benne. Szerintem ez nem tesz jót a sportnak, de hát az emberek ilyenek, szeretnek játszmákat játszani.”

Vezetni szeret, a többi nem érdekli Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

A 2007-es világbajnok a szezon végén elhagyja a Ferrarit és bemutatkozása helyszínén, a Saubernél folytatja a pályafutását. A svájci istálló gyára mindössze 40 percre van Räikkönen otthonától, így F1-es pályafutása utolsó éveiben kicsivel több időt tölthet majd a családjával. Elismerte, az utazás az egyik olyan dolog, ami az F1-es életmód velejárója, de ő nem kedveli.

„A fiammal már túlvagyunk azon az időszakon, amikor mindig ráakaszkodott a lábamra – utalt a gyakori elválásokra. – Elég nehéz pillanat, amikor azt kell mondani, hogy apa majd két hét múlva jön haza. A lányom mostanában kezd elég nagy lenni ehhez. Amikor fáradt vagyok, néha elgondolkodom, hogy mégis mi a frászt csinálok itt, lehetnék máshol is, mondjuk otthon, de ez normális.”