Társoldalunk:

Alonso: Soha nem terveztem az IndyCarban versenyezni 2019-ben

2018.10.20. 14:22

Fernando Alonso már rég kihúzta az IndyCar-szezont 2019-es tervei közül, sőt, már azt is tudja, hol fog versenyezni jövőre.

Fernando Alonso meglepő kijelentést tett az USA Nagydíjon, azután ugyanis, hogy a McLaren közölte, jövőre biztosan nem szerepeltet csapatot az IndyCar teljes szezonjában, a kétszeres világbajnok felfedte, hogy ettől függetlenül soha nem is volt a tervei között részt venni a tengerentúli sorozat 2019-es idényében.

Alonso kizárta a lehetőségét, hogy jövőre főállású IndyCar-pilóta leszForrás: AFP/2018 Getty Images/Clive Mason

Ezzel együtt továbbra is rengeteg az ismeretlen a McLaren világbajnokának Forma-1 utáni pályafutásával kapcsolatban, egy kérdőjel azonban eltűnt.

Alonso elárulta, hogy sem most, sem korábban nem tervezett részt venni a 2019-es IndyCar-szezonban, függetlenül attól, hogy a McLaren indít-e csapatot a sorozatban.

„Önök csak most értesültek róla, hogy a McLaren nem megy az IndyCarba, én azonban már augusztus óta tudtam ezt, úgyhogy ez semmit sem változtat a jövő évi terveimen – mondta Alonso Austinban. – Csak azért utaztam el és teszteltem az egyik autót szeptemberben, hogy tudjam milyen érzés, de nem volt semmi rejtett vonatkozása a jövő évi terveimmel kapcsolatban. Soha nem terveztem, hogy teljes szezont futok az IndyCarban."

Nem azért tesztelte szeptemberben az Andretti Autosport autóját, hogy a 2019-es terveiről döntsön - Galéria!Forrás: IndyCar

Alonso nem titkolt célja, hogy valódi univerzális pilótaként szerezzen hírnevet magának, ezért a motorsport palettáján szereplő történelmi versenyeket veheti célba. Hogy nem csak a sportautó-vb-n (WEC) találkozhatunk vele jövőre, arra engednek következtetni mostani szavai is. „Hónapok óta tiszta számomra, hogy mi lesz a jövő évi programom, de még végelegesítenünk kell a dolgokat, össze kell egyeztetnünk az átfedéseket a különböző sorozatokkal és cégekkel.

Amikor mindez kész, megtesszük a bejelentést, teljes szezont futni az IndyCarban azonban sosem volt opció."  

Nemrég a CNN-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy jövőre szeretne nyugodtabb életet élni, így annyi futamon biztosan nem fog szerepelni, mint az idén. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy még fog az IndyCarban indulni. „Szeretnék valamennyit versenyezni az IndyCarban a jövőben, de biztosan nem 2019-ben. Az azt jelentené, hogy 17 futamon kellene rajthoz állnom Amerikában, a nulláról kellene megtanulnom a kategóriát és a pályákat, ez pedig olyan elköteleződéssel és elhivatottsággal járna, ami soha nem szerepelt a terveim között."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK