Társoldalunk:

Fogynak Alonso esélyei, a McLaren visszalépett az IndyCartól

2018.10.19. 19:59

Hivatalossá vált, hogy a McLaren 2019-ben biztosan nem fut teljes szezont az IndyCarban, így egyre fogynak Fernando Alonso opciói a részvételre a sorozatban.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője az USA Nagydíj pénteki napján bejelentette, hogy jövőre biztosan nem futnak teljes szezont az IndyCarban. Ezzel az is eldőlt, hogy Fernando Alonso jelenlegi csapatával nem vesz részt a tengerentúli szériában, noha Brown nem zárta ki, hogy akárcsak 2017-ben, az Indianapolis 500-ra beneveznek a spanyollal.

Alonso szeptemberben a Barber Motorsport Parkban tesztelte az Andretti Autosport idei autóját - Galéria!Forrás: IndyCar

Fernando Alonso továbbra sem árult el semmit 2019-es terveiről, egy opciót azonban mostantól kihúzhatunk,

a spanyol világbajnok a McLarennel biztosan nem fut teljes idényt az IndyCarban jövőre.

A wokingiak terve az volt, hogy az Andretti Autosporttal szövetkezve indítanak autót a sorozatban úgy, hogy azt a Harding Racingtől kölcsönkapott Andretti-szerelőkkel közösen üzemeltetnék. Erre azért lett volna szükség, mert a Honda nem adott volna motort a McLarennek, így Chevrolet-vel kellett volna részt venniük, ez azonban összeférhetetlenséget eredményez a Hondával versenyző Andretti Autosporttal.

„Azt a döntést hoztuk, hogy 2019-ben nem futunk teljes szezont az IndyCarban" – mondta a McLaren ügyvezetője Austinban.
Egyszerűen nem állunk rá készen, jelenleg az F1-re koncentrálunk. A közeljövőben azonban szeretnénk csatlakozni.Az Indy 500 ugyanakkor továbbra is érdekel minket, erről a téli holtszezonban fogunk döntést hozni."

Fernando Alonso a 2017-es Indy 500-onForrás: AFP/2017 Getty Images/Jared C. Tilton

Olyan pletykák is szárnyra kaptak, melyek szerint az Andretti a 2019-es szezon után szintén Chevrolet-re vált. Ez a lehetőség továbbra is fennáll, de mint azt Brown felfedte, legkorábban csak 2020-tól, jövőre ugyanis semmiképpen sem neveznek az IndyCarba.

A legvalószínűbbnek tehát az tűnik, hogy Fernando Alonso ha indul is 2019-ben az Indy 500-on, tovább hajszolva a Triple Crown-t, azt a 2017-es évhez hasonlóan teheti, tehát csak a legendás futamra csatlakozik a széria mezőnyéhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK