Társoldalunk:

Wolff: Mick Schumacher a sportág egyik nagy alakja lehet

2018.10.15. 11:13

Nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, miután a helyszínről nézte végig, ahogyan Mick Schumacher egy Mercedes-motorral hajtott autóban nyeri meg a Forma-3-as Európa-bajnoki címet.

Mick Schumacher egy futammal a Forma-3-as Európa bajnokság idei szezonjának vége előtt bebiztosította bajnoki címét a sorozatban, és bár jövőjéről még semmit sem árult el, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, valamint Gerhard Berger, a német túraautó-bajnokság (DTM) főnöke is a legnagyobb elismeréssel nyilatkozott róla, előbbi odáig ment, hogy már most az F1 egyik jövőbeni lehetséges nagy bajnokának nevezte.

Mick Schumachernek volt oka ünnepelni a szezonzárónForrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

„Kissé szürreális érzés, el vagyok ragadtatva. Még mindig nem hiszem el, mindössze köszönetet szeretnék mondani mindenkinek a csapatban a támogatásért ebben a hihetetlen szezonban." Mick Schumacher ezekkel a szavakkal vette tudomásul, hogy második Forma-3-as idényében felért a csúcsra, és elhódította a sorozat bajnoki címét a hockenheimi szezonzárón.

Michael Schumacher fiának sikerét a helyszínről nézte végig Toto Wolff, a Mercedes F1-es istállójának csapatfőnöke, aki szerint Mickben minden megvan, ami a sikeres Forma-1-es karrierhez kell.

„A kezdetektől fogva kitüntetett figyelem övezte, hatalmas nyomás nehezedett rá. Nem könnyű megbirkózni mindezzel, különösen akkor, ha a szezon nem a legjobban indul, mint ahogyan az az ő esetében is történt – mondta Wolff. – A teljesítménye az idény második felében ennélfogva még meggyőzőbb volt. Megmutatta, hogy megvan benne, ami kell, és a sportágunk egyik nagy alakja lehet belőle. Amiatt is örülünk, hogy ő szerezte meg a Mercedes 500. győzelmét a Forma-3-ban,és egy Mercedes-motor által hajtott autóval nyerte meg a bajnoki címet."

Mick Schumacher két második helyezéssel zárta a szezontForrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

Mivel a Forma-3-as Európa-bajnokság a DTM betétfutama, így az egykori F1-es pilóta, a jelenleg a német túraautó-bajnokság főnökeként tevékenykedő Gerhard Berger is ott volt Hockenheimben. Az osztrák jól ismeri Michael Schumachert, így miatta is örült fia sikerének. „Természetesen örülök Micknek, saját erejéből nyerte meg a bajnokságot, egy dobogós helyezéssel bebiztosítva a címet. Michael Schumacher miatt is boldog vagyok, és azt kívánom, hogy egy napon térjen vissza közénk, hogy együtt követhessük Mick karrierjét."

„Mick nemcsak úgy néz ki, mint az apja, nemcsak a járása és a testtartása ugyanolyan, hanem még az alkarja is, ahogyan azt a minap észrevettem.”

Berger és Schumacher sok mindent megélt együtt a Forma-1-benForrás: APA/AFP/Hans Techt

 „A fontos azonban az, hogy az elmúlt hetekben megmutatta, hogy az apja versenyzői génjeit is örökölte – mondta Berger. – Amennyiben képes továbbvinni ezt a teljesítményt, a Forma-1-be vezet az útja."

A 19 éves Schumacher egyelőre nem árulta el, hogy melyik sorozatban indul jövőre, csak annyit mondott, hogy jelenleg is folynak az egyeztetések. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy marad a Prema kötelékében, és a Forma-2-ben fog versenyezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK