Räikkönen autót tört, Hülkenberget feltörték

Forma-1, Japán Nagydíj, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen stands in a classic car during the drivers' parade before the start of the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka on October 7, 2018. / AFP PHOTO / Behrouz MEHRI
Vágólapra másolva!
Az F1-es pilóták élete is tud meglepően hétköznapi lenni: Kimi Räikkönent megbírságolták egy kisebb közlekedési baleset miatt, Nico Hülkenbergnek pedig egy ártalmas alteregóval kellett megküzdenie.

Megbírságolták Kimi Räikkönent, miután májusban nekiment egy álló autónak otthona közelében, számolt be az ATS hírügynökség. A tudósítás szerint a finn pilóta a svájci Zug kantonban lévő Baarban ütközött, amikor egy szembejövő autó elől próbált kitérni egy parkolóban, de elrántotta a kormányt és nekiment a tőle jobbra álló autónak.

A Ferrari leköszönő versenyzőjét 350 frank bírsággal és további 450 frankos adminisztrációs díjjal sújtották, de ennyivel szerencsésen megúszta az esetet. A tudósítás személyi sérülést nem említett.

View this post on Instagram

Took the wife for lunch.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Miközben Räikkönen autótöréséről érkezett hír, Nico Hülkenberg azt hihette, hogy feltörték a Twitter-fiókját. A Renault versenyzője szerdán azt írta a közösségi oldalon, hogy „sajnos az elmúlt napok során a Twitter-accountomat meghackelték. A privát üzeneteket nem én írtam. Valaki megpróbált Amazon ajándékkuponokat eladni a fiókomon keresztül.”

Hülkenberg elnézést kért a kellemetlenségért, és azt írta, hogy megőrült a világ.

Később a felhasználók segítségével kiderítette, hogy valójában nem törték fel a fiókját, csak létrehoztak egy arra kísértetiesen hasonlító álprofilt, amit a versenyző később töröltetett is a Twitterről.

„Rövid frissítés: Megtaláltam a problémát, és közben jelentettem is. Köszi a kommentekért és a segítségért! Úgy tűnik, nem hack volt, hanem egy kamu fiókot hoztak létre, ami remélhetőleg sürgősen eltűnik. Figyeljetek oda, és ne hagyjátok, hogy átverjen ez az idióta!” – írta a német sportoló.