Räikkönen megvédte Verstappent a balesetük után

Forma-1, Kimi Räikkönen, Max Verstappen, Japán Nagydíj
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 07: Kimi Raikkonen of Finland driving the (7) Scuderia Ferrari SF71H and Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer battle for position on track during the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 7, 2018 in Suzuka. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1X4J275Y11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A finn pilóta szerint nem biztos, hogy ellenfele szándékosan szorította le őt a pályáról a Japán Nagydíj elején.

Mindkét Ferrarival összeütközött Max Verstappen a múlt hétvégi Japán Nagydíj elején, az első esetért, Kimi Räikkönen ellen büntetést is kapott, hivatalosan a pályaelhagyás utáni veszélyes visszatérés miatt. Verstappen természetesen értetlenül fogadta az ötmásodperces büntetést, ami a verseny végeredményét egyáltalán nem befolyásolta.

A holland pilóta az 1. körben elfékezte magát a sikán előtt, megpróbált befordulni, ez nem sikerült, és a kanyart levágva ugratott vissza a pályára, de leszorította Räikkönent. A Ferrari bal oldala megsérült, Räikkönen az egész versenyt így teljesítette, végül az 5. helyen ért célba a két Mercedes és a két Red Bull mögött.

Az ominózus eset Forrás: 2018 Getty Images/Clive Rose

„Nehéz bármit is mondani a vele kialakult helyzetről, mert tudom, hogy amikor az ember a kerékvetőkön keresztül pattanva jön vissza a pályára, lehetetlen befordulni az autóval – mondta a 2007-es világbajnok. – Nem tudom, hogy most is ez volt-e a helyzet. Úgy gondolom, hogy

„Így azonban kissé fura helyzetbe kerültünk. Nem hinném, hogy [Verstappen] szándékosan megpróbált volna bárkinek is nekimenni. Most viszont [baleset] történt” – összegzett a finn versenyző, aki a mezőny korelnöke, míg Verstappen az egyik legfiatalabb versenyző, ennek ellenére az elmúlt évek során már többször is összeakadtak a pályán.

Räikkönent az sem borította ki, hogy Verstappen levágta a sikánt, kimérten nyilatkozott azzal kapcsolatban is, hogy a Red Bull versenyzője leszorította őt a pályáról.

„Próbáltam kívülre húzódni és annyi helyet hagyni, amennyit csak tudtam – emlékezett vissza. – Ő viszont a pályán kívülről jött, a műfüves kerékvetőről. Talán még jobban nem tudott már elfordulni, talán csak ott kötött ki. Egy ideális világban több helyet hagyott volna, de hát, nem tudom.”