Hamilton szabadkozott Putyinnál, az F1 lebuktatta

Hamilton, Putyin, Orosz Nagydíj, Forma-1
Russia President Vladimir Putin shakes hands with winner Mercedes' British driver Lewis Hamilton ahead of the podium ceremony for the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on September 30, 2018. / AFP PHOTO / SPUTNIK / Mikhail KLIMENTYEV
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj után Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével viccelődött.

Az F1-es díjátadók után sokszor bizony csipkedniük kell magukat a trófeákat átnyújtó személyeknek, mert ha nem teszik, könnyen kaphatnak egy kis pezsgőt a ruhájukra. Ez történt Vlagyimir Putyinnal 2015-ben, aki az idei Orosz Nagydíj után régi ismerősként köszöntötte a Mercedes négyszeres világbajnokát, mivel szinte minden évben a dobogón végez.

Putyin és Hamilton viccelődése után látható a 2015-ös felvétel, amelyen a Mercedes világbajnoka kissé szertelenül pezsgőzik

Ez így is van, Hamilton az eddigi 5 Orosz Nagydíjból hármat megnyert, egyszer pedig második lett, mindössze tavaly nem végzett az első háromban. Putyin tolmácsán keresztül azt mondta a vb-pontverseny éllovasának: mostanra hozzászokott, hogy minden évben átad valamit neki évről évre.

– válaszolta Hamilton.

Valóban, a 2015-ös Orosz Nagydíj díjátadóján Hamilton kissé figyelmetlen volt, ahogy pirellis usánkájában locsolta a nedűt, és hátulról lespriccelte az épp távozó elnököt.

Putyin egyébként jól fogadta a viccet és megdicsérte a címvédőt, hogy a pezsgőzésben és a versenyzésben is jól teljesít.

Hamilton egyébként betartotta a szavát, és csak azután fogott némileg visszafogott locsolásba, hogy Oroszország elnöke elhagyta a díjátadó helyszínét.