Társoldalunk:

Gasly rettegett, hogy vele is megtörténik Massa súlyos balesete

2018.09.30. 17:39

A Toro Rosso fiatal versenyzője, Pierre Gasly elmondta, nagyon megijedt, amikor a rajtot követően a plexijének csapódott egy roncsdarab, azt hitte, be fog törni a sisak.

A Forma-1-ben használt bukósisakokat folyamatosan fejlesztik, hogy minél nagyobb védelmet nyújtsanak a versenyzőknek, és lehet, hogy egyiküket ez nagyon súlyos (akár végzetes) sérüléstől mentette meg az Orosz Nagydíjon – a Toro Rosso fiatal pilótája, a karrierjét a jövő évtől a Red Bullnál folytató Pierre Gasly elárulta, hogy a rajt után a fejéhez csapódott valamilyen törmelék. 

Mint ismert, a tavaly visszavonult Felipe Massa a 2009-es hungaroringi időmérőn hasonló okból szenvedett életveszélyes koponyatörést, őt egy másik autóról elszabadult rugó találta fejbe.

"Azt hiszem, Daniel [Ricciardo] autójáról levált egy szénszálas elem, ami egyenesen a pleximnek csapódott. Nagyon ijesztő volt – mondta Gasly. – Nagyjából fél másodperc alatt lezajlott, hogy megláttam, és aztán a pleximnek ütődött. Talán egy szárnydarab volt."

Azt gondoltam, áttöri a plexit és a szemembe fúródik.

"Végül a pilótafülkében landolt, és a 4-es kanyarnál kihajítottam."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Mivel kis roncsdarabról van szó, a glória alatti réseken át tudott hatolni. Gasly úgy érzi, szerencséje volt, hogy nem a pálya egy gyorsabb pontján történt az incidens.

"A 2-es kanyarból gyorsítottam kifelé, vagyis nem mentem gyorsan. Lehet, hogy a becsapódásnál nem lett volna ekkora szerencsém, ha 300 km/h-nál történik" – nyilatkozta, egyúttal hangsúlyozta a sisakok még erősebbé tételének fontosságát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK