Társoldalunk:

Ocon rendkívül sportszerűen megvédte a helyét elfoglaló Strollt

2018.09.28. 10:51

Őt tartja a legjobb haverjának a mezőnyben, igazságtalannak érzi, hogy sokan támadják, amiért kiszorítja a Force Indiától.

Nagy hullámokat kavar a Forma-1-ben, hogy a tehetséges Esteban Ocon – akinek az időmérőkön 2018-ban eddig 11:4 a mérlege csapattársával, a szintén nem kutyaütő Sergio Pérezzel szemben – valószínűleg ülés nélkül marad jövőre, mert a Force India minden bizonnyal Pérezzel és Lance Stroll-lal áll fel.

Utóbbi úgy kerülhet ide a Williamstől, hogy dúsgazdag édesapja vezette azt a konzorciumot, amely megmentette a csődtől az istállót. Ugyanakkor rengetegen támadják, mivel kevesebbet tett lesz az asztalra, mint Ocon, és a népszerűségi összevetésben a háttere is ellene szól, miközben a francia sokaknak azért is szimpatikus, mert úgy jutott el az F1-be, hogy fiatal korában szülei eladták a házukat a versenyzési költségek fedezésére.

A közösségi médiában viszont Ocon egy közös képpel és idézettel kiállt Stroll mellett: azt írta, "eltérő a múltjuk, de mindketten osztoznak a sport iránti szenvedélyben és annak szeretetében", és arra kért mindenkit, hogy "mutassanak tiszteletet és támogatást, mert az életben semmi sem könnyű, és mindenki keményen megdolgozik azért, hogy itt [az F1-ben] lehessen."

Az Orosz Nagydíjon újságíróknak nyilatkozva hozzátette, hogy a közvélemény igazságtalanul bánik kollégájával, ezért készítette a fenti bejegyzést. "Lance a legjobb haverom a paddockban, régóta kiváló a kapcsolatunk. Az emberek úgy beszélnek a helyzetemről, mintha ő tehetne róla, pedig nincs köze hozzá" – mondta.

"Ezt meg akartam osztani a nyilvánossággal.Nem normális az a gyűlölet, ami a közösségi médiában látok. Szerintem jobb támogatást, mint gyűlöletet mutatni."

Stroll és OconForrás: DPPI/Antonin Vincent

A francia azért került kutyaszorítóba, mert a mercedeses kötődése miatt a Ferrari vagy Renault motort használó csapatoknál nincs sok esélye szerződést kapni. Úgy néz ki, a Williams lehet az egyetlen mentsvára jövőre.

"Nyilvánvalóan tárgyalunk velük – ismerte el. – Nem mondanám, hogy visszalépés lenne oda igazolni. A Williams remek istálló, régen világbajnokok voltak, tavaly keményen harcoltak ellenünk [a Force India ellen]. Kemény helyzetben vannak, de mindegyik csapatnál előfordul ilyen."

Kijelentette, hogy más sorozatok egyelőre nem érdeklik, csak akkor fog elgondolkodni rajtuk, ha a közeljövőben nem sikerül megvetnie a lábát a Forma-1-ben. Úgy érzi, máshol egyszerűen nem tanulna új dolgokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK