Ocon rendkívül sportszerűen megvédte a helyét elfoglaló Strollt

Forma-1, Lance Stroll, Esteban Ocon
STROLL Lance (can), Williams F1 Mercedes FW41, OCON Esteban (fra), Force India F1 VJM11, portrait during the 2018 Formula One World Championship, Grand Prix of Austria from June 28 to july 1 , in Spielberg, Austria - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Őt tartja a legjobb haverjának a mezőnyben, igazságtalannak érzi, hogy sokan támadják, amiért kiszorítja a Force Indiától.

Nagy hullámokat kavar a Forma-1-ben, hogy a tehetséges Esteban Ocon – akinek az időmérőkön 2018-ban eddig 11:4 a mérlege csapattársával, a szintén nem kutyaütő Sergio Pérezzel szemben – valószínűleg ülés nélkül marad jövőre, mert a Force India minden bizonnyal Pérezzel és Lance Stroll-lal áll fel.

Utóbbi úgy kerülhet ide a Williamstől, hogy dúsgazdag édesapja vezette azt a konzorciumot, amely megmentette a csődtől az istállót.

Ugyanakkor rengetegen támadják, mivel kevesebbet tett lesz az asztalra, mint Ocon, és a népszerűségi összevetésben a háttere is ellene szól, miközben a francia sokaknak azért is szimpatikus, mert úgy jutott el az F1-be, hogy fiatal korában szülei eladták a házukat a versenyzési költségek fedezésére.

A közösségi médiában viszont Ocon egy közös képpel és idézettel kiállt Stroll mellett: azt írta, "eltérő a múltjuk, de mindketten osztoznak a sport iránti szenvedélyben és annak szeretetében", és arra kért mindenkit, hogy "mutassanak tiszteletet és támogatást, mert az életben semmi sem könnyű, és mindenki keményen megdolgozik azért, hogy itt [az F1-ben] lehessen."

Can you hate Ocon? from r/formula1

Az Orosz Nagydíjon újságíróknak nyilatkozva hozzátette, hogy a közvélemény igazságtalanul bánik kollégájával, ezért készítette a fenti bejegyzést. "Lance a legjobb haverom a paddockban, régóta kiváló a kapcsolatunk. Az emberek úgy beszélnek a helyzetemről, mintha ő tehetne róla, pedig nincs köze hozzá" – mondta.

"Ezt meg akartam osztani a nyilvánossággal.

Szerintem jobb támogatást, mint gyűlöletet mutatni."

Stroll és Ocon Forrás: DPPI/Antonin Vincent

A francia azért került kutyaszorítóba, mert a mercedeses kötődése miatt a Ferrari vagy Renault motort használó csapatoknál nincs sok esélye szerződést kapni. Úgy néz ki, a Williams lehet az egyetlen mentsvára jövőre.

"Nyilvánvalóan tárgyalunk velük – ismerte el. – Nem mondanám, hogy visszalépés lenne oda igazolni. A Williams remek istálló, régen világbajnokok voltak, tavaly keményen harcoltak ellenünk [a Force India ellen]. Kemény helyzetben vannak, de mindegyik csapatnál előfordul ilyen."

Kijelentette, hogy más sorozatok egyelőre nem érdeklik, csak akkor fog elgondolkodni rajtuk, ha a közeljövőben nem sikerül megvetnie a lábát a Forma-1-ben. Úgy érzi, máshol egyszerűen nem tanulna új dolgokat.