Vágólapra másolva!
A bikások csapatfőnöke nem volt elragadtatva a Mick Schumacher eredményeit megkérdőjelező, Forma-3-as Európa-bajnokságban versenyző Red Bull-támogatott mondataitól.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megfeddte az energiaital-gyártó támogatását élvező Dan Ticktumot a Forma-3-as Európa-bajnokság legutóbbi fordulója után tett megjegyzései miatt. Ticktum saját Instagram-oldalán érdekesnek nevezte Mick Schumacher hirtelen formajavulását, majd azt mondta, vesztes csatát vív, mert az ő neve nem Schumacher. Horner szerint védencük néha előbb beszél, mint gondolkodik, ebben azonban van pozitívum is.

Horner úgy véli, Ticktum még nem áll készen a Forma-1-re Forrás: Thomas Suer

A Red Bull protezsáltja a bajnokság felénél még magabiztosan vezetett a pontversenyben, Mick Schumacher azonban Spában megszerezte első győzelmét, majd futószalagon kezdte szállítani az első helyeket, az utolsó forduló előtt pedig már csak egy hajszál választja el a bajnoki címtől. Ticktum szerint azonban a hétszeres világbajnok fia nem véletlenül lett egyik pillanatról a másikra ennyire jó, ő pedig úgy érzi, ellopták tőle a bajnoki címet.

– mondta Ticktumról a Sky Sportsnak Christian Horner. – Tehetséges versenyző, de még sokat kell dolgoznia, hogy egyáltalán a Forma-1-es szint közelébe kerüljön. Gyors, de a viselkedésén még csiszolnia kell."

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója korábban úgy nyilatkozott az Autosportnak, hogy Ticktum jövőre készen fog állni arra, hogy a Toro Rosso színeiben bemutatkozzon a Forma-1-ben, a gond csak az, hogy a szuperlicenchez szükséges pontjai semmiképpen sem lesznek meg.

Korábban felröppentek olyan pletykák, hogy a Toro Rosso Mick Schumacher iránt is érdeklődik, Marko azonban tagadta, hogy kapcsolatban állnának. A találgatások ezzel együtt nem szűntek meg, sőt, Schumachert továbbra összefüggésbe hozzák a Red Bull fiókcsapatával,

Marko azonban az Orosz Nagydíjon kijelentette, Schumacher egyáltalán nincs rajta a listájukon, először megvárják, hogyan szerepel a Forma-2-ben.

Az oroszországi versenyhétvégén bejelentették Danyiil Kvjat visszatérését a csapathoz, ezzel már csak egy hely maradt kiadó a Toro Rossónál 2019-re, Mick azonban korábban sem foglalkozott a Forma-1-gyel.

Mick Schumacher örül neki, hogy beszélnek róla a Forma-1-ben Forrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

„Jó látni, hogy másoknak is feltűnt a teljesítményem, ha pedig még a Ferrarinak is, az nagyon jó dolog” – nyilatkozta Mick Schumacher a Ferrari csapatfőnökének korábbi dicsérő szavaira reagálva.

Tárgyalások zajlanak a jövőmről, de jelenleg még semmilyen megállapodás nem született."

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Schumacher jövőre a Forma-2-be lép, és ott folytatja a felkészülést egy esetleges Forma-1-es debütálásra. „Remek munkát végez a Forma-3-ban, különösen domináns volt, a szezon második felére nyilvánvalóan mindent jól összeraktak, és ő volt az, akit a többieknek le kellett győzniük" – mondta róla Christian Horner.