Társoldalunk:

Különleges mezzel tiszteleg Senna előtt kedvenc focicsapata

2018.09.26. 08:05

A Corinthians a brazil legenda első világbajnoki címe évfordulóján különleges váltómezt készít, amin Ayrton Senna aláírása is helyet kap.

Hónapok óta pletykálnak arról, hogy Ayrton Senna kedvenc focicsapata, a brazil Corinthians a 2018-2019-es szezon során a harmadik szerelésével a háromszoros világbajnok előtt tiszteleghet. Senna 1988. október 30-án nyerte meg pályafutása első világbajnoki címét, úgy hírlik, hogy a brazil együttes a hónap elején különleges mezt mutat be.

A Senna alapítvány, a Corinthians és a Nike együttműködésével megvalósuló mez az egykori Lotus-csapat fekete-sárga színeit idézi, Senna az ő autójukkal szerezte meg első F1-es futamgyőzelmét 1985-ben. A mezterven a színösszeállítás mellett Senna aláírása is egyedi részletnek ígérkezik. 

A Corinthians játékosai Senna sisakjának replikájával a versenyző halálának 20. évfordulóján, 2014-benForrás: AFP/Rodrigo Coca

Nem ez az első alkalom, hogy a Corinthians megemlékezik Sennáról, a brazil legenda halálának 20. évfordulóján, 2014-ben a csapat Senna sisakreplikákat viselve vonult ki a pályára.

A hivatalos bejelentés október 1-jén várható, valószínűleg ekkor derül majd ki, hogy a Senna alapítvány részesül-e a bevételből. Az alapítvány elsősorban nehéz sorsú gyermekek és oktatási projektek támogatója, tevékenységükről itt írtunk korábban.

A Corinthians többféle sportágban működtet csapatokat, de a labdarúgás terén a legismertebbek. Angol mintára 1910-ben vasutasok alapították, azóta a brazil élvonal egyik legsikeresebb csapata lett, hét bajnoki címmel és három kupagyőzelemmel, kétszer megnyerték a klubvilágbajnokságot és egyszer a Libertadores Kupát is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK