Bottasnak sürgősen ki kell lépnie Hamilton árnyékából

Valtteri Bottas, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R), who took the dominant pole position, and his teammate Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas pose on the podium after the qualifying session on the eve of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 28, 2018. Lewis Hamilton finished ahead of Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas and Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton csapattársa közel egy éve nem nyert versenyt, miközben a brit négyszeres világbajnok a vb-címért harcol, ő a motivációjával küzd. 

Valtteri Bottas igencsak elveszettnek tűnt csapattársához képest a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésének végén, majd a futamon is. Ami ennél is jobban aggaszthatja a finn pilótát, hogy hátránya immár 110 pontra nőtt Hamiltonnal szemben, a tavalyi évvel ellentétben az idén még futamgyőzelme sincs, valamint mindkét Ferrari előtte áll a pontversenyben. Bottas elismerte, egyre nehezebb motiváltnak maradnia, de változtatnia kell, ha jobb eredményeket akar elérni.

Bottas teljesítménye messze elmarad Hamiltonétól Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Bottas tavaly 3 győzelmet, 10 dobogós helyezést és 4 pole pozíciót ért el első Mercedesnél töltött idényében,

ezzel szemben az idén eddig 6-szor állhatott dobogóra, versenyt még nem nyert, és az első rajtkockából is csak egyszer indulhatott.

Csapattársa, Lewis Hamilton 40 ponttal vezeti a pontversenyt, és úgy tűnik, jobb formában van, mint valaha

– nyilatkozta Bottas az Autosportnak. – Továbbra is szeretném elérni a lehető legjobb helyezést az év végén, szerintem legalább harmadik lehetek, úgyhogy ez lesz a célom."

Bottas kritikus magával szemben, és tudja, minél hamarabb véget kell vetnie a gyengélkedésének.

Továbbra is motivált maradok és megpróbálok jó eredményeket elérni, most úgy érzem, hogy igazán szükségem lenne rájuk."

A látszat csal, jelenleg ennél jóval nagyobb a szakadék Hamilton és Bottas között Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A finn pilótának jelenleg egyértelműen Hamilton támogatása a feladata,

amennyiben azonban csapattársa a szezon vége előtt világbajnok lesz, eljöhet Bottas ideje.

„A csapat tőlem is szeretne jó eredményeket látni, természetesen amennyiben bebiztosítja a világbajnoki címet, egy kicsit más lesz a helyzet. Meg kell próbálnom éhesnek és motiváltnak maradni minden egyes versenyre."

Mentálisan sincs könnyű helyzetben, mivel tudja, a vb-címre már minden esélye elúszott.

Célokat kell kitűznöm magam elé, mindig kell legyen célom. Ha csak megjelenek és azt mondom, »rendben, itt vagyok, hogy segítsek«, az nem ideális. Világos célokat kell kitűznöm minden versenyhétvégére, és ezt is fogom tenni."