Hamilton: Az életmódom nem zavar, hanem erősít

Lewis Hamilton, Winnie Harlow, Tommy Hilfiger
Canadian fashion model Winnie Harlow, left, and British racing driver Lewis Hamilton display new creations during the Tommy Hilfiger's TommyNow Icons Fall/Winter 2018 fashion show 2018 in Shanghai, China, 4 September 2018.
Vágólapra másolva!
A Mercedes négyszeres világbajnoka Szingapúrban bebizonyította az újságíróknak, hogy egyáltalán nem befolyásolják a teljesítményét pályán kívüli dolgai, csapatfőnöke pedig megbízik pilótájában, mondván tudja, mi a jó neki.

Lewis Hamilton elmondása szerint az egész évben nem utazott annyit összesen, mint amennyit a Szingapúri Nagydíj előtti időszakban. A Mercedes világbajnoka most mutatta be a Tommy Hilfiger divatmárkával közösen készített kollekcióját, többek között Sanghajban, majd a világ másik felén, New Yorkban is járt. Az újságírók előszeretettél kérdezgették őt Szingapúrban arról, hogy ez mennyire zavarta és nehezítette a felkészülését, mire pole pozícióval, majd futamgyőzelemmel felelt, utána pedig elmondta, valójában még jót is tett neki a sok utazgatás.

Winnie Harlow és Hamilton a Tommy Hilfiger sanghaji bemutatóján Forrás: Imaginechina/Pan zhiwei - Imaginechina/Pan Zhiwei

Lewis Hamilton szombati pole pozíciós körével még csapatát is meglepte. Azzal talán már kevésbé, hogy vasárnapi, ugyancsak hibátlan teljesítménnyel megnyerte a versenyt az első rajtkockából.

A futam után az eredmény mellett amiatt is örült, hogy bebizonyította az őt egész hétvégén az életmódjával kapcsolatos kérdésekkel bombázóknak, egyáltalán nem jelent neki hátrányt a filmsztárokéhoz hasonló életvitel.

„Mindig van miben fejlődni, ezeken továbbra is dolgozni fogunk, de a vezetés szempontjából egyértelműen úgy érzem, hogy a tudásom és a megközelítésem, az egyensúly, ami jelenleg van az életemben, az igazán jó. Nem voltak kétségeim ezen a hétvégén. Néhányan feltettetek kérdéseket, amelyeket szépen kérdeztetek, miközben agresszívan is tehettétek volna, úgyhogy örülök, hogy láttátok ezt a teljesítményt.

Egészségügyi szempontból is szuperül érzem magam, tavaly pont itt, Szingapúrban váltottam növényi diétára, fizikálisan pedig az elmúlt év volt életem legjobbja."

Tommy Hilfiger és Hamilton Forrás: Imaginechina/Pan zhiwei

Hamilton korábban elárulta, az ő keze van abban is, hogy a Tommy Hilfiger az idei szezontól a Mercedes beszállítója és szponzora lett.

A négyszeres világbajnok azonban pályán kívüli teendői mellett is minden idegszálával a világbajnoki csatára összpontosít, amiről biztosította csapatfőnökét is.

„Toto nagyon közreműködő volt abban, hogy megengedte bevonnom a Tommy Hilfigert, ami az életemet megváltoztató élmény volt. Azt mondtam neki, hogy egy pillanatig se engedje azt a gondolatot az elméjébe kúszni, hogy nem szeretném bárminél jobban megnyerni ezt a bajnokságot. Számomra ez az elsődleges."

Wolff közismerten sok mindent megenged világbajnokának, sőt, a közösségi médiában való aktív szereplésre még bátorítja is. Így nem meglepő, hogy Hamilton életvitelével kapcsolatban is elnéző.

„Hat éve hallgatom, hogy miként engedhetem Lewist a Föld körül repkedni és tudják mit?

– mondta a csapatfőnök. – Ne ítélkezzünk, engedjük meg, hogy mindenki maga döntse el, miként tud a legjobban teljesíteni! Ő tudja a legjobban, hogy mi a jó neki."

Hamilton szingapúri pole-köre után alig találta a szavakat, miközben zokniban és papucsban értékelt a Mercedes motorhome-jában

Hamilton azt is elmondta, szingapúri sikerük annak is köszönhető, hogy megoldották a korábbi gondjaikat az autóval, fejlesztést egyáltalán nem vittek a legitóbbi futamra. „Az emberek azt kérdezik, hogy meg kell-e változtatnom a megközelítésemet. Szerintem csapatként nagyszerű a megközelítésünk, gyakran túlteljesítettünk egy olyan autó ellen, ami kicsivel jobb, mint a mienk.

Jobban megértettük az autót, a gumikat, az egyensúllyal a fején találtuk a szöget. Mostanában elég hosszúak a megbeszéléseink, addig tartanak, amíg nem járunk mindennek a végére. Most a legerősebb a csapat abból a szempontból, hogy miként kommunikálunk."