Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíj után Maurizio Arrivabene komornyiknak nevezte Valtteri Bottast, később azonban üzenetben elnézést kért tőle. A Ferrari csapatfőnöke Kimi Räikkönent is megvédte.

Maurizio Arrivabene csak elvétve, többnyire a Forma-1-es versenyhétvégék hivatalos sajtótájékoztatóján, esetleg egy-két nagyobb tévétársaságnak nyilatkozik, ezért meg kell becsülni a ritka alkalmakat, amikor két futam között elmondja a véleményét. A Szingapúri Nagydíj előtt ezt tette, és elárulta, utólag bocsánatot kért Valtteri Bottastól, amiért Lewis Hamilton komornyikjának nevezte őt.

Arrivabene nem úgy gondolta Forrás: DPPI/Dppi

Arrivabene minden kétséget kizáróan nem volt felhőtlen hangulatban az Olasz Nagydíj után, hiszen a Ferrari nem tudta győzelemre váltani első és második rajtpozícióját, Kimi Räikkönen a második, Sebastian Vettel a negyedik helyen végzett. A Scuderia csapatfőnöke odaszúrt a Mercedesnek, amely Bottas taktikájával Hamiltonnak is segített, komornyiknak titulálva a finn pilótát.

„Már akkor tudtam, amikor a monzai csata hevében kimondtam, hogy hullámokat fog kelteni [a kijelentés]."

– nyilatkozta Arrivabene az Autosprintnek. – Ez akkor kicsúszott a számon, nem akartam ezzel megbélyegezni őt, mivel nagyra értékelem. Megértette."

A Ferrari csapatfőnöke szerint Räikkönen helyében Vettel ugyanígy védekezett volna Forrás: DPPI/Florent Gooden

A Ferrari csapatfőnöke már akkor kijelentette, őrültség a rajtnál csapatsorrendet alkalmazni, most pedig azokra a véleményekre is reagált, amelyek szerint Räikkönennek el kellett volna engednie Vettelt.

Azt mondják, hogy Kimi előnytelen helyzetbe hozta Vettelt. De mit kellett volna tennie? Lewis Hamilton és Sebastian Vettel ugyanezt tette volna Kimi helyében. Nem zárom ki, hogy a futam későbbi részében nem került volna sor [a csapatutasításra], de a pilóták tisztában voltak ezzel."

Arrivabene nem hibáztatta Vettelt a Hamiltonnal történt ütközés miatt, diplomatikusan annyit mondott, senkire nem mutogatnak ujjal, legyen az versenyző, vagy más csapattag, a Mercedesnek azonban küldött egy bókot.

„Nem szeretek az ellenfelekről beszélni. Azzal kell foglalkoznunk, hogy visszatértünk, nyertünk Belgiumban, de nem mi vezetjük a bajnokságot. Még hosszú az út. Amit irigylek a Mercedestől időről időre, az a kíméletlenség, ami belőlünk hiányzik."

A Ferrari tavaly helyzetbe hozta magát Szingapúrban, mégis nullázás lett a vége Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A Ferrari tavaly kibérelte az első sort Szingapúrban, a rajt után azonban Vettel és Räikkönen összeütközött Max Verstappennel, és mindketten kiestek. „A korábbi években erősek voltunk Szingapúrban, ami hasonlít Monte-Carlóhoz, ahol a Red Bull különösen jó volt, ezért háromcsapatos küzdelemre számítok" – tekintett előre a soron következő versenyhétvégére Arrivabene.