Vágólapra másolva!
Louis C. Camilleri az első F1-es sajtótájékoztatóján kijelentette, más stílusban fogja irányítani a Ferrarit, mint elődje, Sergio Marchionne tette. Bízik a beosztottjaiban.

Pénteken tartotta első F1-es sajtótájékoztatóját Louis C. Camilleri, a Ferrari új ügyvezetője, aki Sergio Marchionne utódjaként hivatalosan szeptember 7-én veszi majd át a sportautógyár irányítását. Marchionne a Magyar Nagydíj előtt váratlanul meghalt, ezért az igazgatótanácsban korábban is dolgozó Camillerit delegálták a helyére.

Marchionne vezetése alatt a Ferrari komoly konfliktusba került a Forma-1 jogtulajdonosával, a Liberty Mediával és hónapokig téma volt, hogy az olasz gyártó a 2020-as végén távozhat az F1-ből, ha nem teljesülnek a technikai és anyagi feltételeik. Marchionne hivatalosan azt kifogásolta, hogy szerinte az új tulajdonos lebutítaná az F1-et, de inkább a tőzsdére vitt cég bevételei miatt aggódott.

Louis C. Camilleri, a Ferrari ügyvezetője Forrás: CR2/Calloalbanese

„A Forma-1 továbbra és életképes marad, ha kitart az alapvető értékei és a DNS-e mellett, ha továbbra is az autóipari technológia csúcsát képviseli és a rajongók számára a versenyek izgalmasnak és küzdelmesnek bizonyulnak – felelte az Autosport kérdésére. – Ezekben szerintem mindenki egyetért, az más kérdés, hogyan jutunk el idáig.”

Camilleri három fő elvárást fogalmazott meg az F1 felé.

„Vannak a technikai szabályok, a pénzügyi szempontok és a felügyeleti szempontok. Ennek a három dolognak össze kell állnia. Bizakodó vagyok, mert mindenkinek az az érdeke, hogy mindenki számára életképes megállapodás alakuljon ki. Ezen túl egyelőre nem mondhatok semmit, mert még sohasem tárgyaltam a sajtón keresztül és ezután sem fogok. Remélem, megértik ezt.”

Győzelemre hajt a Ferrari a hétvégén és a szezon végén is Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az egyiptomi születésű üzletember ezzel rögtön Marchionne hozzáállásának szöges ellentétét kezdte képviselni. Camilleri kijelentette, valóban másként intézi az ügyeket, mint olasz-kanadai elődje, de „ugyanarra törekszünk és kölcsönösen tiszteltük egymást.” Hozzátette, rendszeresen egyeztettek a Ferrari és a Philip Morris ügyeiről is. „Hiányzik nekem,

Camilleri hozzátette, ügyvezetőként nem határozza meg, hogy mennyit foglalkozik az autógyártással és a versenyistállóval, mindenre figyel majd, amennyire szükséges. Nagyszerűnek nevezte a csapatfőnök Maurizio Arrivabenét és az irányítása alatt dolgozó csapatot. „Ez minden szinten a Ferrari egyik erőssége. A Ferrari egy ékkő, és az én feladatom, hogy minden téren ragyogjon.”