Társoldalunk:

Verstappen is elégedett az új motorral

2018.09.01. 18:05

A Red Bull mindkét versenyzője a Renault új fejlesztésű motorját használja, Daniel Ricciardo után Verstappen is kedvezően értékelte. A holland ugyanakkor tudta, hogy azzal sem tudja megközelíteni a Ferrarikat és a Mercedeseket.

A Renault új fejlesztésű, "C spec" motorját csak a Red Bull használja a hétvégi Olasz Nagydíjtól kezdve, és a csapat az ígéretes pénteki adatok alapján úgy döntött, Daniel Ricciardo után Max Verstappennek is beszereli. A hollandnak ezért nem járt büntetés, mert ő még nem futott ki az éves keretéből.

Az időmérő után elégedetten beszélt az új erőforrásról. Kicsit gyorsabb az előző változatnál, ami pozitívum. "Minden apróság segít" – jelentette ki a sajtótájékoztatóján, amin a GPhírek is részt vett.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Dan Istitene/Getty Images

A kvalifikáción viszont így sem volt esélye labdába rúgni a Ferrari és a Mercedes ellen, a 4. Valtteri Bottastól majdnem 1 másodpercet kapott. Azt mondta, nem lepte meg a különbség nagysága.

"Nem vagyok boldog. Ez volt a legtöbb, amit tehettünk, próbáltuk a maximumot kihozni az eredménnyel, ez ma az 5. hely volt. Az előttem végzőtől messze voltam – közölte.

Számítottunk erre.

"Én indultam el először az utolsó Q3-as körre, szélárnyékot adtam másoknak, ami ezen a pályán 3-4 tizedet is érhet. Azzal kicsit jobb lett volna az én eredményem is."

Ricciardo is érzi a javulást

Ricciardo csak egyetlen mért körre jött ki szombat délután, mert a büntetéséből adódóan mindenképp a mezőny végéről fog rajtolni. Az új motorról továbbra is poziitív a véleménye.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Miguel Medina

"Nem állítottuk be optimálisan arra az egy körre, de erősebb a nyomatéka, tovább vagy erősebben húz a kanyarokban. Ez biztató" – mondta.

A Renault új V6-osa körönként nagyjából 2-3 tizeddel gyorsabb az elődjénél, de ebben szerepe van annak is, hogy a Red Bull beszállítója, az ExxonMobil jobb benzint gyártott hozzá, mint amit a Renault kapott a Castroltól.

A Red Bull úgy kalkulál, hogy a szezon későbbi részében mindkét pilótájának kénytelen lesz még büntetésekért cserébe új motorelemeket beszerelni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK