Vágólapra másolva!
A Ferrari gyakran az Olasz Nagydíjra időzíti a versenyzői felállásával kapcsolatos bejelentéseket, és Räikkönen szerint ez alapján nem kizárt, hogy ezúttal is készülnek valamire. A Haasnál kijelentették, hogy a Ferrari nem szól bele a döntéseikbe.

Továbbra sem tudni, hogy Kimi Räikkönen a Ferrari kötelékében folytatja-e versenyzői pályafutását jövőre, de az utóbbi időszakban arra mutatnak a jelek, hogy így lesz és megint szerződést hosszabbítanak vele.

Bár az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a finn továbbra sem tudott konkrétumokkal szolgálni, utalt rá, hogy a hétvégén talán lesz bejelentés – a Ferrari ugyanis gyakran a hazai versenyén fedi fel a lapjait a jövőbeli felállásáról.

– mondta. – Élvezem a versenyzést, nem titok, a többi velejáróját viszont nem, de ez is a munka része.”

Kimi Räikkönen sejtelmesen fogalmazott, vajon a hétvégén tisztázódik a jövője? Forrás: DPPI/Florent Gooden

A tabella harmadik helyén álló versenyző, aki 2007-ben világbajnok volt a csapattal, nem gondolja, hogy a teljesítményével ne szolgált volna rá a szerződéshosszabbításra. „Nem hiszem, hogy másképp vezetnék, mint tíz éve. A saját mércém szerint egész jól vezettem, nekem ennyi elég. Nem lennék itt, ha nem érezném úgy, hogy megfelelő szinten vagyok” – nyilatkozta.

Ha mégis lecserélik, akkor vélhetően a Ferrari akadémiájának tagja, Charles Leclerc váltja.

A Haasnak nem a Ferrari diktál

Leclerc jelenleg a Saubernél versenyez, és a sajtóban felmerült az a lehetőség, hogy a maranellóiak előléptetik másik motorvásárlójuk, a Haas autójába, amely egyébként fejlettebb, mint amit most vezet. Az amerikai istállót irányító Günther Steiner viszont kijelentette: autonómiájuk van a versenyzői kérdésekben.

A Haas dönti el, ki vezeti az autóját Forrás: Hungaroring

Ezt annak kapcsán mondta, hogy felvetették neki, szerződtetné-e a „hontalanság” veszélyével szembesülő Esteban Ocont, akit egyébként a Mercedes támogat.

„Leigazolhatjuk, de úgy is dönthetünk, hogy nem tesszük.

Jó helyzetben vagyunk. Szívesen bejelenteném már ma a [2019-es] felállásunkat, de pár dolgot még el kell intéznünk – mondta. – Sokan megkerestek bennünket, és mindenkit tisztelek, aki felkeres minket. Régebben nehezen találunk olyat, aki vezetne nálunk, most viszont már elég sokan tennék, nyilvánvaló okokból. Sokat változott a világ.”

Steiner méltatta Leclerc teljesítményét, aki egyébként Räikkönenhez hasonlóan a hivatalos sajtótájékoztató résztvevője volt, és szintén nem tudott beszámolni a jövőjéről.