Gatyában örült az előléptetésnek a Red Bull új pilótája

Forma-1, Goodwood 2017, Pierre Gasly, Red Bull Racing
CHICHESTER, ENGLAND - JUNE 30: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing at the Goodwood Festival of Speed at Goodwood on June 30, 2017 in Chichester, England. (Photo by James Bearne/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1SFBXFPT92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Pierre Gasly elárulta, rögtön tájékoztatták őt, amikor Daniel Ricciardo bejelentette, hogy a Renault-hoz igazol, de a szerződtetéséről csak a vakációja végén szóltak neki.

Daniel Ricciardo az év végén távozik a Red Bulltól, Pierre Gasly pedig előrelép a helyére a Toro Rossótól a 2019-es szezontól. Az ausztrál pilóta a Magyar Nagydíj után tájékoztatta a csapatát a döntéséről, Gasly-val kapcsolatban pedig hétfőn este tettek bejelentést. Elárulta, baráti körben ünnepelte a jó hírt.

„Amikor Helmut [Marko] felhívott, épp alsóneműben voltam. Amikor letettük, körbefutottam a házban és kiabáltam a barátaimnak, akik rögtön beugrottak a medencébe! – árulta el a Red Bull honlapjának. – Nem is tudtam, mit mondjak nekik, úgyhogy én is beugrottam hozzájuk. Együtt ünnepeltünk a haverokkal és a családommal.”

Gasly teszteken és parádékon volt már a Red Bull pilótája Forrás: James Bearne/Getty Images

„Ez így még különlegesebb volt nekem, mert évente csak egy hetet tudunk együtt tölteni. Minden évben próbálunk találkozni, de a Forma-1-es naptár miatt ez nehezen jön össze, így még jobb, hogy most jött a hír. Már a gokartos napjaim óta drukkoltak nekem. Szuper boldogság számomra, hogy pont ott voltak, nagyszerű pillanat volt.”

Gasly annak is örül, hogy már jó munkakapcsolatot alakított ki a Hondával és „nagyon menőnek” tartja, hogy Max Verstappen csapattársa lehet.

„Már 2010-ben egymás ellen versenyeztünk a junior gokartbajnokságban, de nem ugyanabban a csapatban. Volt néhány szoros csatánk, ez néha jó volt nekem, máskor nem annyira, de élveztük azt az időszakot. Pilótaként nagyon tiszteljük egymást, de barátként is, úgyhogy nagyon izgatottan várom, hogy csatlakozzak hozzá a csapatban. Erős a barátságunk és ez pozitívum a csapatnak.”

Én a Renault-hoz? Dehogy Forrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

Helmut Marko a Servus TV hétfő esti műsorában azt mondta, Gasly még tapasztalatlan az F1-ben, de „a nyers tempója, különösen az időmérőn nagyon közel van Maxéhoz. Ez az egyik erőssége. Arra számítunk, hogy a következő szezon felénél már megfelelően pótolja Ricciardót.” A Red Bull motorsport tanácsadója elárulta, nem számít arra, hogy az ausztrál jövőre győzelmet ünnepelhet.

„Csütörtökön aztán felhívott, hogy elmegy a Renault-hoz. Csak gyanítom, hogy nem hisz a Honda projektben vagy a Renault rengeteg pénzt ajánlott neki – vélte. – A juniorprogramot is beleértve 10 éve a Red Bullnál van. Azt mondta, változásra van szüksége és én megértem ezt, de kár érte, mert ő az egyik legjobb pilóta. Nagyszerűek az előzései. A semmiből jönnek és az ellenfelei néha észre sem veszik, hogy megelőzte őket.”