A Schumacher család nem költözik Mallorcára, csak villát vettek ott

Forma-1, Michael Schumacher, Scuderia Ferrari, Belga Nagydíj 2000
Ferrari's German driver Michael Schumacher has a quiet, reflective moment during a break in free training at the Spa circuit 26 August 2000 ahead of tomorrow's Belgian Grand Prix when he will try to regain the lead in the driver's championships from reigning champion Mika Hakkinen.
Vágólapra másolva!
Mallorca szigetén egy kisvárosban vásárolt egy luxusvillát Corinna Schumacher, de a család tagadja, hogy oda is költöznek a továbbra is ápolásra szoruló hétszeres F1-es világbajnokkal. A polgármester szavait félreértették.

A svájci L'Illustre arról számolt be, hogy Michael Schumacher felesége, Corinna 30 millió euróért megvett egy 3000 négyzetméteres luxusvillát – amely a korábbi Real Madrid-elnök Florentino Perezé volt – a Mallorca szigetének nyugati részén található Andratx nevű kisvárosban, és az egész család áttelepül ide, de mint kiderült, ebből csak a birtok megvásárlása igaz.

A súlyos sérülése miatt ápolásra szoruló hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm kijelentette az Autosportnak, hogy

Vagyis továbbra is otthonában kezelhetik Schumachert, aki 2013 végén szenvedett életveszélyes sérüléseket egy síbalesetben, s bár a kómából felébredt, állapotáról alig lehet tudni bármit, mert nagyon ritkán adnak hivatalos tájékoztatást róla.

Mallorcán él tovább Schumacher és családja Forrás: DPA/AFP/Kay Nietfeld

A téves információ terjedését segítette, hogy a svájci magazin úgy idézte Andratx polgármesterét: "Megerősíthetem, hogy Michael Schumacher a városunkba költözik. Mindent elintéztünk a fogadására."

A város azonban kiadott egy közleményt, mely szerint rosszul értelmezték vagy fordították Katia Rouarch szavait. "Az interjúban megerősítette azt az egyébként már ismert tényt, hogy a Schumacher család házat vásárolt Port d'Andratxban."

erről amúgy sincsenek információi" – áll a közleményben.

Andratx városának látképe Forrás: Cultura Creative/photo by StuartPearce.com © All rights reserved/Russ Rohde

"Rouarch polgármesterasszony nem állította, hogy készülünk Schumacher fogadására, és azt sem, hogy a helyi rendvédelmi szerveket tájékoztatták az érkezéséről. Csupán annyit jelentett ki az újságíróknak, hogy amennyiben a család ide költözne, felkészülünk rá. Ebben az esetben ugyanúgy bánnánk velük, mint Andratx bármely más lakosával."

A szóban forgó birtok környezete egyébként olyan, hogy sokat segítene a családnak a magánszférájuk védelmében, ugyanis

a villát sziklafalak és kisebb szakadékok veszik körbe,

ami természetes akadályt képez a kíváncsi tekintetek előtt.