Már csütörtökön bejelentheti Alonso utódját a McLaren

Forma-1, Fernando Alonso, Carlos Sainz
55 Carlos Sainz from Spain Renault Sport F1 Team RS18 whit a football Real Madrid team for the 13th champions league and 14 Fernando Alonso from Spain with McLaren Renault MCL33 portrait during the Race of Monaco Formula One Grand Prix at Monaco on 27th of May, 2018 in Montecarlo, Monaco. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Két hely is gazdára vár a McLarennél 2019-re, de ebből az egyik csütörtökön már hivatalosan is elkelhet, mivel a hírek szerint a csapat bejelenti a Red Bull által nevelt Carlos Sainz leigazolását.

Az ESPN értesülései szerint a McLaren csütörtökön bejelenti, hogy Carlos Sainzot igazolják le az F1-ből visszavonuló Fernando Alonso utódjának. Ez annyiból nem lenne váratlan, hogy a fiatal spanyol Wokingba szerződésének lehetősége egy ideje már téma volt a sajtóban, jóllehet, eddig úgy tűnt, Stoffel Vandoorne helyére érkezhet.

A szeptemberben 24 éves versenyzőnek kétségkívül hatalmas segítséget jelentettek az elmúlt hetek fejleményei a pilótapiacon,

mivel nemrég még az a kellemetlen forgatókönyv sem volt elképzelhetetlen, hogy tehetsége ellenére kiszorul a világbajnoki sorozat mezőnyéből.

Alonso és Sainz Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A ralis legenda, idősebb Carlos Sainz fia a Red Bull támogatásával jutott el a világbajnoki sorozatba, ahol három erős szezon után sem tudtak ülést adni neki az első számú csapatnál, így kikölcsönözték a Renault-nak. Alonso döntése előtt már a Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardóé is kedvezett neki, mert azzal automatikusan favorittá lépett elő a felszabaduló autó gazdakeresőjében – ellene szólt ugyanakkor, hogy a Red Bull kicsit zokon vette, amiért nem mutatott elég türelmet az előrelépésre, és az sem biztos, hogy Max Verstappennel jól kijött volna újra csapattársként.

A McLaren állítólag kétéves szerződéssel kínálta meg;

Sainz pont arról beszélt néhány hete, hogy nagyon szeretne végre egy esztendőnél hosszabb távot lefedő kontraktust.

Alonso döntésével az eddig nem túl jól szereplő Vandoorne esélyei javultak a maradásra, a konkurenciától azonban nem menekült meg teljesen, mert a csapat a Forma-2-ben vitézkedő, az utánpótlás sorozat tabelláján a 2. helyet elfoglaló Lando Norrisra is lecserélheti.

Bárhogy is döntsenek, Sainz érkezésével jövőre fennállásuk egyik legfiatalabb versenyzőpárosával fognak indulni. A legfiatalabb duójuk 2007-ben volt, akkor Alonsóval és Lewis Hamiltonnal az átlagéletkor a 24 évet sem érte el.