Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótáját cselekvésre ösztönözte, hogy milyen sok szemetet látott egy tengerparton. A kezdeményezéséről gyerekek is példát vettek.

Sokszor bírálják Lewis Hamiltont, hogy a viselkedésével, életmódjával, stílusával, adózási moráljával és egyéb nyilvános fellépéseivel olykor megkérdőjelezhető üzeneteket közvetít a világ nyilvánossága felé, de a négyszeres világbajnok az utóbbi időben nagyon odafigyel arra, hogy a megnyilvánulásai építő jellegűek legyenek.

Gyakran buzdítja a közönségét tudatos étrend követésére, pozitív életszemléletre, önbizalomra, a tanulás fontosságára, legutóbb pedig a nyaralása alkalmából szemétszedésbe kezdett, amikor meglátta, hogy egy tengerpartot elborít a műanyag hulladék.

„A világ gyönyörű pontjainak egyikén vagyok ma, erre belebotlottam ebbe a káoszba. Nem tudtuk elviselni, tennünk kellett valamit. Mindannyiunknak cselekednünk kell, be kell fejeznünk azon cégek támogatását, amelyek vakon hajszolják a profitot a gyönyörű bolygónk kárára!” – írta Hamilton a Twitteren egy videós bejegyzése fölé.

Hamiltonról példát vett a brit North East Sport egyesület is, amelynek gyerekcsoportja is önkéntesen belefogott a takarításba.

„Lewis Hamilton, megmutattuk a gyerekeknek a videóját és fellobbant bennük a tettvágy. Hat zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a tengerparton. Mindannyiunknak meg kell tennünk a magunk részét és a gyerekek még élvezték is. Köszönjük!” – üzentek Hamiltonnak a Twitteren.

A Mercedes pilótája korábban vegán életmódra váltott a klímaváltozás és az állattartás visszaszorítása, valamint a szerinte egészségesebb étrend érdekében is kampányolt, az állatvédőket azonban felbőszítette, amikor korábban nagymacskákkal fotózkodott.