Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy kilencedikként az F1-es Mercedes istálló is indít csapatot az F1 Esports Series második szezonjában, a brackley-ieknél Bereznay Dániel az egyik pilóta.

A Mercedes is benevezett a Forma-1 második szezonjára készülő hivatalos virtuális bajnokságába, az F1 Esports Seriesbe. A Mercedes-AMG Petronas Esports team néven induló gárdában helyet kapott a tavalyi, első kiírás nyertese, valamint Bereznay Dániel is, aki az első magyar résztvevője a sorozatnak, amelyben az F1 augusztus 24-én megjelenő, hivatalos 2018-as játékával csapnak össze a felek.

Bereznay Dani mostantól hivatalosa Forrás: Daimler AG/Daimler AG

A Mercedes új esportos csapatának az F1-es istállóhoz hasonlóan Brackley-ben lesz a székhelye, a valódi alakulattal ellentétben azonban nem ketten, hanem négyen kaptak benne helyet. Az F1 Esports Series-ben címvédőként induló brit Brendon Leigh mellett honfitársa, Harry Jacks, a lengyel Patryk Krutyi, valamint a mi szempontunkból legfontosabb tag, Bereznay Dániel szállhat harca az első helyért. Akiknek ismerős a magyar fiú, azok vélhetően a magyar X-Faktorban találkozhattak vele, amelyben túljutva a válogatókon, az élő showban is szerepelt.

Danit a pár héttel korábban rendezett hivatalos válogatón, az F1 Esports Pro Drafton választotta ki a csapat.

A bázis Brackley-ben, egy külön erre a célra épített edzőközpontban lesz, ahol a játékosoknak a legjobb eszközök állnak a rendelkezésére a gyakorláshoz.

Olyannyira, hogy az F1-es szimulátorral egy épületben kialakított központban a játékosok a szimulátorból átültethető elemeket is segítségül kapják a minél jobb beállítások megtalálásához, valamint a versenyhelyzetek szimulálásához.

Az edzőközpont várhatóan a következő hetekben készül el teljesen, az októberi szezonrajtig tehát bőven lesz ideje gyakorolni a fiataloknak.

A Mercedes teljes esport-csapata, a jobb szélen Bereznay Danival Forrás: Daimler AG/Daimler AG

A kvartettet a csapat igyekszik úgy kezelni, mintha valódi pilóták lennének, ezért belépést kapnak a Mercedes Performance Centre-be, ahol az olyan területekkel is megismerkedhetnek, mint a helyes táplálkozás és fizikai állapot elérése, amelyek segítik őket a minél jobb teljesítmény elérésében.

Dani egyébként 18 éves, ami pedig szembetűnő vele kapcsolatban, hogy igen magas, egészen pontosan 202 cm, ami a szimulátorozásban nem gátolja, de egy valódi F1-es autóba aligha férne be.

Az F1-es mezőnyből 9 istálló indít csapatot az októberben rajtoló bajnokságban, egyedül a Ferrari nem.