Hamilton: A Mercedes nincs lemaradva a Ferraritól

Forma-1, Német Nagydíj, Sebastian Vettel, Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes
20 July 2018, Germany, Hockenheim: Motorsport: Formula 1 World Championship, German Grand Prix: Germany's Sebastian Vettel (front) of the team Scuderia Ferrari driving during the first training in the Hockenheimring. Following Vettel is Lewis Hamilton of the Team Mercedes AMG Petronas Motorsport. Photo: Uli Deck/dpa
Vágólapra másolva!
Bízik saját csapatában, hogy fel tudják venni a versenyt az iramot növelő Ferrarival, bár a Magyar Nagydíjon szerinte is nehéz dolguk lesz. Valtteri Bottas hiszi, hogy továbbra sem Hamilton vízhordójaként tekintenek rá.

A jelek szerint, feltehetően a motorból kicsikart extra teljesítmény jóvoltából is lépéselőnybe kerülhetett a Ferrari a Mercedesszel szemben az előző versenyeken, noha a Brit Nagydíjon aratott győzelem után Sebastian Vettel az élről való kicsúszása miatt nem tudott duplázni Németországban, és az összetettben is elvesztette a vezetést.

Toto Wolff úgy érzi, immáron ellenfelük a gyorsabb az egyenesekben, és az idény favoritjává lépett elő. Nem ért egyet főnöke véleményével Lewis Hamilton, aki saját csapatát tartja annak, bár nem tagadja: a Ferrari egyre keményebb ellenfél.

„Nem hiszem, hogy lépéshátrányban vagyunk – jelentette ki.

Hamilton bízik a Mercedesben Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

„A Ferrari gyorsult egy fokkal, főleg az időmérőkön, és tudjuk, keményen kell dolgoznunk, hogy felvegyük velük a harcot.”

Szerinte ehhez minden eszközük meg is van. A Magyar Nagydíjtól viszont tart a Mercedes, mert a hosszabb tengelytávú autójuknak az utóbbi években nem igazán ízlett a Hungaroring.

2014 óta csak egyszer nyert az istálló ezen a pályán.

„A kanyarjai korábban nem passzoltak tökéletesen az autónkhoz, az inkább a gyorsabbakat szerette, itt viszont a lassúk és a közepesen gyorsak vannak többségben – mondta Hamilton. – Nem számít sokat a motorerő, a Red Bull közelebb lesz hozzánk. A Ferrari bizonyára ismét erős lesz, ahogy tavaly is az volt. Reméljük, az autónk javult az ilyen típusú pályákon.”

Bottas nem lesz Hamilton vízhordója

Németországban a Mercedes segített Hamiltonnak az 1. hely megtartásában azzal, hogy a Safety Car mögött kereket cserélő Valtteri Bottasra hamar rászóltak, hogy ne támadja tovább a csapattársát, mert nem akarták kockáztatni a kettős győzelmet. Az istállónál kijelentették, hogy fordított sorrendben is befagyasztották volna a küzdelmet, Bottas pedig úgy érzi, továbbra sem kezelik őt másodrangúként.

Bottas azt mondja, a Mercedes továbbra is egyenrangúan kezeli őt és Hamiltont Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Hiszem, hogy versenyezhetünk egymással. Minden eset más, de nincs olyan terv, hogy segéd legyek.”

Reméljük, ez így marad az év végéig” – nyilatkozta.

A szerződését a Német Nagydíj előtt meghosszabbították 2019-re, aminek nagyon örül. „Nagyon jó tudni már az év ezen szakaszában, hogy hol folytatódik a jövőm. Természetesen nagyon boldog vagyok, és büszke is, hogy a csapat tagja maradok” – mondta a finn.

„A tavalyi év végétől elég sokat fejlődtem, ezt átmentettem az ideire. A pontjaim száma nyilván nem ideális, de a csapat mindig tudja, milyen a teljesítményem, és látják, hogy javultam tavaly óta.”