Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel a Forma-1-es mezőny egyik legjobban fizetett tagja és szociális érzékenységéről tanúbizonyságot téve fizetéséből a rászorulóknak is ad.

Kedves történet látott napvilágot Sebastian Vettelről, akit a Grace P. Kelly alapítvány kért fel arra, hogy segítsen egy árverésben. A befolyt összeget az úgynevezett „Gyermekbolygónak", egy olyan szociális intézménynek ajánlják fel, amely rákkal, vagy bármilyen más krónikus betegséggel kórházba került gyerekek rehabilitációjának elősegítéséért jött létre.

Vettel aláírása önmagában sokat érhet, ő azonban nem érte be ennyivel Forrás: DPPI/Florent Gooden

A sztorit Erika Heinz, az alapítvány elnöknője osztotta meg a Schwarzwälder Bote című lappal, aki kiemelte, számos hírességnek küldenek levelet a gyerekek által készített, pillangót ábrázoló rajzokkal, azokban azonban nem anyagi támogatásra, hanem bármilyen kreatív ajándék adományozására kérik az ismert embereket.

Vettel aláírta a rajzot, valamint egy szignózott fényképet is küldött magáról, amelyen az idei Forma-1-es Ferrari mellett látható. Később igencsak meglepte Heinz-et, hogy Vettel 5000 eurót is átutalt az alapítvány bankszámlájára, mindezt elegánsan, a legkisebb feltűnés nélkül.

– mondta Heinz, aki először nem is hitte el, amit lát. Nagyon megérintette a dolog, szerinte ez sokat elárul Vettel szociális érzékenységéről, különösen azért, mert nem verte nagy dobra. Az elnöknő szavai alapján ráadásul az alapítvánnyal is behatóan foglalkozott.

Vettelhez közel áll a jótékonykodás Forrás: DPPI/Florent Gooden

Heinz nagyjából 60 hírességnek írt, akik különféle módon járultak hozzá a gyerekek segítéséhez. Michael Jung, olimpiai bajnok díjugrató például egyedülálló festményeket készített egy művésszel együttműködve, de akadt, aki csak az aláírt rajzot küldte vissza az árverésre.

A sztárok között van Maria Höfl-Riesch olimpiai bajnok síző, Dieter Hutmacher kabarészínész, Nina Ruge tévés bemondó és Xavier Naidoo énekes is.

„A megkeresettek az élet minden területét lefedik, kíváncsiak vagyunk, végül hányan küldenek valamit" – mondta Heinz. A kapott rajzokat és műalkotásokat bekeretezik, elárverezni pedig novemberben fogják őket.

Kanadában is adományozott

A Kanadai Nagydíj díjátadója után Robert Poëti, Montreal Marguerite-Bourgeoys nevű választókörzetének tagja megkérdezte Vettelt, hogy odaadná-e neki a dobogón viselt sapkáját 1000 euróért, amelyet természetesen a saját pénzéből fizetne ki.

A Kanadai Nagydíj dobogóján Forrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Amikor azonban hozzátette, hogy ezután árverésre bocsátaná a fejfedőt, a befolyó összeget pedig a LaSalle Ifjúsági Központnak ajánlaná fel,

Vettel közölte: nem adhatja el neki a sapkát, helyette inkább személyes felajánlást tesz.

Poëti később egy rádióműsorban megerősítette, hogy a német sportoló 10.000 dollárt ígért a fiatalokkal foglalkozó intézménynek.