Vágólapra másolva!
Nico Rosberg, 2016 Forma-1-es világbajnoka egyértelműnek tartja, hogy Kimi Räikkönen nem szándékosan ment neki Lewis Hamiltonnak a Brit Nagydíj első körében, és úgy véli, a Ferrarinál nincs csapatsorrend.

Számos nagy csatát megélt már Lewis Hamilton ellen a pályán Nico Rosberg, a brit négyszeres világbajnok korábbi csapattársa és nagy riválisa. Rosberg szerint Hamilton az idén meg fogja nyerni ötödik világbajnoki címét, Silverstone-ban remekül teljesített, az első körben Kimi Räikkönennel történt ütközése – noha a finn hibájából történt – azonban semmiképp nem nevezhető szándékosnak.

Rosberg szerint nem direkt csinálta Räikkönen Forrás: DPPI/Dppi

A Brit Nagydíj izgalmas futamot hozott, amelynek végén Sebastian Vettel szelte át elsőként a célvonalat, Rosberg szerint ezzel megfricskázva a hazai pályán versenyző Hamiltont. „Micsoda nagyszerű verseny volt ez a Forma-1-nek, nagyon jól szórakoztam alatta. Nem lehetett tudni, hogy ki fog nyerni – mondta Rosberg saját YouTube-csatornáján. – Az egyik kivételes pilóta Sebastian volt, aki nagyszerű hétvégét teljesített, hihetetlenül jó volt a rajtja, majd a nehézségek után meg tudta előzni Bottast.

„Lewis volt a másik kivételesen teljesítő versenyző. Kipördült Räikkönen hibájából, majd egészen a második helyig küzdötte vissza magát, ami eléggé hihetetlen, szép kármentés volt. Nagyon izgalmas nyár elé nézünk" – lelkesedett a 2016-os világbajnok.

Egykori csapattársa Hamiltont várja a végső győztesnek Forrás: DPPI/Florent Gooden

Rosberg kétszer is alulmaradt Hamiltonnal szemben a világbajnoki címért folyó küzdelemben, mielőtt 2016-ban óriási erőfeszítések árán le tudta győzni. A Mercedes korábbi versenyzője az idei szezon elején már kifejtette, szerinte egykori csapata fejlesztési tempójával nem lesz képes felvenni a Ferrari a versenyt. Azóta úgy tűnik, a vörösök rácáfolnak erre, Rosberg ennek ellenére mégsem Vettelre fogadna.

De lehet, hogy a végén meglepnek" – mondta az egykori mercedeses.

Rosberg saját YouTube-csatornáján egy azóta valamiért törölt videóban Hamilton és Räikkönen ütközéséről is szót ejtett, kifejtve, hogy a finn nem direkt ment neki a Mercedesnek, ellentétben azzal, ahogy azt a csapat technikai igazgatója és maga Hamilton is sugallta.

„A válasz elég egyszerű, száz százalék, hogy nem volt szándékos – mondta Rosberg. – Kimi egyszerűen teljesen elrontotta, jócskán túl későn fékezett, blokkolt a kereke és megtorpedózta Lewis-t" – mondta Rosberg.

Rosberg állítja, nincs csapatsorrend a Ferrarinál Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Szokatlan ez Kimitől, mert általában vele ilyen dolgok nem történnek. Úgyhogy egy kicsit furcsa. De egyértelműen nem szándékosan tette, ugyanakkor megérdemelte a tíz másodperces büntetést és a két büntetőpontot."

Christian Horner sem hiszi, hogy Räikkönen direkt ment volna neki Hamiltonnak. „Nagy a feszültség [a Ferrari és a Mercedes] között, de nekem versenybalesetnek tűnt.

– mondta a Red Bull csapatfőnöke.

Rosberg már csak azért sem gondolná, hogy Räikkönen csapattársát segítve inkább kilökte Hamiltont, mintsem saját versenyét futotta, mert számára egyértelmű, hogy a Ferrarinál nincs csapatsorrend. „Már Ausztriában is láthattuk, hogy Kimi nem Sebastianért vezet. Második helyen haladt és egyáltalán nem engedte el Sebastiant. Még csak meg sem fontolták ezt a lehetőséget."