Társoldalunk:

Verstappent fékhiba ejtette ki

2018.07.08. 18:19

Már az első körben megzavarta a brake by wire rendszer problémája, a cél előtt nem sokkal is emiatt pördült ki. A Red Bull képtelen volt előzni a futamon.

A Red Bull párosa csak átmenetileg és külső segítséggel tudott a Ferrari és a Mercedes versenyzői előtt haladni a Brit Nagydíjon, önerőből képtelenek voltak megelőzni őket. A rajtnál ütközött Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen, előbbi a mezőny végére csúszott, utóbbi büntetést kapott, így mindkettejük Max Verstappen és Daniel Ricciardo mögé került a kerékcserék első fordulója után.

Onnan azonban előrébb léptek, mivel az ausztrál pont a Safety Car pályára küldése előtt kapott még egy szett friss gumit, ezért az első hatos utolsó helyére csúszott – az élmezőny többi tagját segítette a biztonsági autó megjelenése –, a holland pedig csak rövid ideig tartotta Räikkönent az újabb kerékcseréket követően, mielőtt kicsúszott és kiállt.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: DPPI/Florent Gooden

Már az első körben problémám volt a brake by wire fékekkel, a harmadik kanyarban beesett a pedál a padlóig."Utána azonban minden rendben ment" – mondta Verstappen. – Aztán a második Safety Car-fázist követően a 16-os kanyarnál teljesen beesett a pedál a féktávon, blokkoltak a hátsó kerekek és kicsúsztam."

"Nem volt szép befejezés, de az előző két hétvége jól alakult. Ilyen a versenyzés, korábban is volt és később is lesz hasonló. Jó lett volna az 5. hely, mert így egyetlen pontot sem gyűjtöttem."

A csapat állva maradt autójával Ricciardo a hajrában megpróbálta kihasználni a Safety Car idején kereket nem cserélő Valttero Bottas szenvedését, de Sebastian Vettellel, Hamiltonnal és Räikkönennel ellentétben nem talált utat mellette.

"Meg tudtam közelíteni, de csak egy bizonyos távolságra. Onnantól elkezdtem kinyírni a gumikat" – mondta. – Nem tapadtam rá a kanyarok kijáratánál, és kicsit több pacija [lóerője] is volt."

Ricciardo így az 5. helyen ért célba, a világbajnoki tabellán viszont továbbra is megelőzi Bottast.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK