Társoldalunk:

Vettel: A versenyen rendben lesz a nyakam

2018.07.07. 17:52

Félt, hogy a fájdalom megakadályozza a részvételét az időmérőn, de végül nem volt gond, és nem számít erre a versenyen sem. Kimi Räikkönen érzi, hogy jobb eredményt is elérhetett volna.

A Ferrari versenyzői nagy csatában maradtak le a pole pozícióról Silverstone-ban, Sebastian Vettelnek és Kimi Räikkönennek is legfeljebb egy tizedmásodperc hiányzott a szombati sikerhez. A több újítással felszerelt autóval nem hagyták, hogy a Mercedes idén is lazán nyerje az időmérőt, kemény küzdelem elé állították Lewis Hamiltont.

Előtte azonban komolyan aggódni kellett a Ferrarinál, mert Vettel nyaka megrándult az utolsó edzés során, ami miatt kihagyta annak a második felét, az időmérőt szimuláló sprintet sem teljesítette.

"Az sem volt biztos, hogy részt tudok venni az időmérőn – nyilatkozta a német. – Az időmérőn viszont már rendben volt [a nyakam]."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nem ez volt életem legélvezetesebb edzése, de nincs dráma, összességében rendben volt. Nem tudom mi történt vele, de egy kicsit merev volt, de lelazítottuk. Nem aggódom [a verseny miatt], mert kisebb lesz a sebesség, mint az időmérőn, az éjszaka is segíteni fog."

Vettelnek nincs nagy hiányérzete, alapvetően tetszett neki az autója és a teljesítménye. "Meglehetősen elégedett voltam az első körömmel a Q3-ban. Tudtam, hogy kicsivel többre lesz szükségem a hármas szektorban, amit szerintem jól teljesítettem a második körömben, de úgy tűnik, az egyenesekben veszítettem. Nem vagyok benne biztos, hogy miért" – mondta.

Két ugyanolyan kört futottam, arról mindig lehet vitatkozni, hogy fél tizedet hol találhat az ember. Azt hiszem, [Hamilton] pusztán icsit jobb volt az utolsó nekifutáskor. Magabiztos vagyok, hogy holnap gyorsabbak lehetünk. Láthattuk, hogy ma fel tudtuk venni a tempót, a verseny pedig általában kedvezőbb nekünk."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Amióta csapattársak, Räikkönen először kapott ki Vetteltől az időmérőn Silverstone-ban, eddig mindhárom alkalommal ő indulhatott előrébbről. A finn folytathatta volna a sorozatot, hiszen pénteken és szombaton is tartotta az iramot csapattársával és Hamiltonnal, csakhogy megint nem volt hibátlan a legfontosabb köre.

"Nem vagyok elégedett. Megvoltak az eszközeim, hogy gyorsabb legyek, de megcsúsztam az utolsó körömben a 16-os [az utolsó előtti] kanyarnál – mondta. – Az első kísérletnél is volt egy kis megcsúszásom, ezért óvatosaban vezettem [a középső szektorban], mégis javítottam a részidőmön. Biztos, hogy voltak olyan pontok a pályán, ahol gyorsulhattam volna." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK