Társoldalunk:

Már csak a hőségben bíznak a Red Bullnál

2018.07.07. 16:53

Silverstone-ban rengeteg időt veszítenek az egyenesekben a Ferrarival és a Mercedesszel szemben, Max Verstappen szerint legalább 1 másodpercet. Csapattársa abban bízik, hogy a nagy meleg talán segít rajtuk a futamon.

Ahogy egész hétvégén, úgy az időmérőn sem tudta megszorongatni a Red Bull Silverstone-ban a Ferrarit és a Mercedest. Max Verstappen 0,7, Daniel Ricciardo 1,2 másodperces hátránnyal végzett az 5-6. helyen a pole pozíciót megkaparintó Lewis Hamilton mögött.

"Több mint egy másodpercet vesztünk az egyenesekben – jelentette ki Verstappen. – Az autó egyébként jó volt az időmérőn, főleg miután a Q3-ra kértem némi módosítást az első szárnyon." 

Ricciardónak külön problémát okozott, hogy a döntő felvonásban az első kísérleténél nem tudta használni a DRS-t az egyik egyenesben.

"Elvesztettem a 4-es és a 6-os kanyar között. Az utolsó körre rendbe jött, de a legjobb körömben nem használhattam. Bosszantó. Nem tudom, mi történt, de rosszkor jött" – mondta.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Nem váltotta volna meg a világot számunkra, egyszerűen csak frusztráló volt, mert eleve sok időt vesztünk egyenesekben, és ez tetézi a bosszúságot."

Ricciardo elsőre 1:27.099-et futott, rendesen működő DRS-sel csak 27.344-et ment. A versenyen a szokatlanul meleg brit időjárást hívná segítségül, hátha a Red Bull kíméletesebben bánik majd a gumikkal a Ferrarinál és a Mercedesnél. "Optimista vagyok, hogy nem unalmas, egy boxkiállással teljesített verseny lesz. Úgy tudom, holnap még melegebb lesz – nyilatkozta. – Megspóroltunk egy szett új lágy gumit Q2-ben, hátha szükségünk lesz rá a futamon."

Verstappen azonban ezt sem feltétlenül érzi előnynek.

Holnap melegebb lesz, de szerintem így is szenvedi fogunk, hogy tartsuk a lépést az előttünk lévőkkel, annyival gyorsabbak az egyenesekben."Emiatt a gumikat is jobban terhelhetjük, ami nem jó a melegben. Meglátjuk." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK