Társoldalunk:

Ricciardo bánja, hogy néma maradt

2018.07.01. 08:50

Szeretett volna legalább egyszer úgy gyors kört futni az időmérőn, hogy nem adja, hanem kapja a csapattársától a szélárnyékot. Csak a mérnökével beszélt erről előzetesen, a csapattal nem.

Kisebb balhé támadt a Red Bullnál az időmérő után, mivel kiderült, hogy Daniel Ricciardo fel akarta rúgni a csapat szokásos megállapodását. Ezúttal ő volt soron, hogy egy kis szélárnyékot adjon csapattársának a Q3-as körökön, de egy idő után megunta ezt, és maga elé akarta tessékelni Max Verstappent, aki azonnal reklamálni kezdett.

A csapatfőnök Christian Horner szerint egyértelműek voltak a házi szabályok, azok ellen Ricciardo vétett. Az ausztrál ugyanakkor úgy érzi, nem volt igazságos, hogy mindhárom kísérletnél neki kellett asszisztálnia csapattársának.

Voltak aggályaim, de bizonyára arra számítottam, hogy ezek egyértelműek lesznek, és nem beszéltem róluk az időmérő előtt. "Azt gondoltam, azok nyilvánvalóbbak, mint amilyenek tényleg voltak" – jelentette ki.

Ricciardón csattant az ostorForrás: DPPI/Antonin Vincent

"Bizonyára beszélnem kellett volna a problémáról előzetesen. Voltak aggályaim, ezekről a mérnökömmel egyeztettem kicsit, de a csapat nem vitatta meg, ezért a Q3-ban értetlenül figyelték a macska-egér játékot, hogy mi történik."

Számomra egyértelmű volt: kérek én is egy kört, amikor kapom a szélárnyékot és nem másnak adom.

"Nyilván mindketten le akarjuk győzni egymást és egy centit sem adnánk ajándékba. Vártam, hogy a csapat felcseréli-e a pozíciónkat, kiküldik-e [Verstappent] elém – tette hozzá. – Tudtam, hogy nem lesz változás, amíg engem küldenek ki előbb. Észleltem, hogy nagy volt a zavar az irányítóközpontban."

Azt mondta, azóta megbeszélték Hornerrel a történteket. Verstappen ugyanakkor azt hangoztatta, hogy egy héttel ezelőtt, a Francia Nagydíj időmérőjén ő fegyelmezetten betartotta az utasítást, és minden alkalommal megadta Ricciardónak ezt a kis segítséget.

Sebastian Vettel büntetése után a holland a 4., Ricciardo a 7. helyről rajtolhat, utóbbi nem profitált a Ferrari hátrasorolásából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK