Társoldalunk:

Hamilton kevesli az előnyét Bottasszal szemben

2018.06.23. 20:17

A Mercedes kisajátította az első sort a Francia Nagydíj időmérőjén, Lewis Hamilton azonban így is bosszús volt gyengébb Q3-as teljesítménye miatt.

Tökéletes helyzetből várhatja a vasárnapi Francia Nagydíjat a Mercedes, miután Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kibérelte az első sort a szombati időmérő edzésen. A csapat a Red Bullhoz hasonlóan a szuperlágy gumikkal kezdheti meg a versenyt, ami reményei szerint előnyt jelenthet a Ferrarikkal szemben.

Hamilton a 75. pole-ját szerezte meg szombaton - Galéria!Forrás: AFP/Boris Horvat

Lewis Hamilton uralta az időmérő első két szakaszát, a Q3-ban azonban gondjai támadtak. A négyszeres világbajnok kezei közül kis híján kicsúszott az első rajtkocka, utolsó körének utolsó szektorában a sírból hozta vissza azt.
A Q3-ban nem futottam valami klassz kört, nem tudom miért. Folyamatosan bejutok a harmadik szakaszba, de ott egyszerűen nem akarnak összeállni a dolgok"– mondta a címvédő a Sky Sportsnak. – Természetesen boldog vagyok, de benne hagytam három tizedet a körömben."

Az eső végül nem zavarta meg nagyon az edzést - Galéria!Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„A tizenkettes kanyarig három tizedes hátrányban voltam, ez frusztráló. Az egész időmérő alatt fél másodperccel gyorsabb voltam mindenkinél. Az első hellyel elvégeztem a munkát, de csak egy tizedes előnnyel, ami nem mutat jól az önéletrajzomban" – mondta a négyszeres világbajnok.

A Mercedeseknek előnyt jelenthet a futamra a Ferrarikkal szemben, hogy a Red Bullokhoz hasonlóan a szuperlágy gumikkal teljesítették legjobb körüket a Q2-ben, így a vörösökkel ellentétben nem a leglágyabb keveréken kell rajtolniuk.

„Nem vagyok benne biztos, hogy miért választották azokat a gumikat. Bizonyára magabiztosak – mondta a brit. – Vagy tudnak valamit, amit mi nem, vagy hibát követtek el. Holnap meglátjuk."

Az időmérőn Bottas rövid ideig úgy gondolhatta, hogy az övé lehet az első rajtkocka, de aztán jött Hamilton.

Nem voltam biztos benne, [hogy meglehet a pole.] Amikor tudod, hogy Lewisnak még be kell fejeznie a körét, soha nem lehetsz biztos benne– mondta Bottas. – Miután kihagytam a második szabadedzés egy részét, majd a harmadik edzésen mindannyian keveset mentünk, úgy éreztem, hogy minden egyes körben találok egy kis időt. A vége elég jól sikerült ahhoz, hogy megszerezzük az első sort, de azért nem volt tökéletes."

Bottas az utolsó másodpercben bukta el az első rajtkockát - Galéria!Forrás: AFP/Boris Horvat

A Mercedes szempontjából viszont tökéletes volt. A csapat pénteken végre bevetette a legújabb, 2.1-es verziójú motorját, amitől Hamilton „nem érzett megkönnyebbülést", Bottas szerint viszont egyértelműen szükség volt rá.

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetője is szemmel láthatóan elégedetten nyilatkozott a Sky Sportsnak az időmérő után. „Visszataláltunk a helyes útra. Az autó jó volt, a csapat tökéletes munkát végzett. [Az új fejlesztés] késett egy futamot, de végül bevált. Jelenleg minden jónak tűnik a holnapi futamra, de tudjuk, hogy milyen lehet az időjárás ezen a helyen" – intett óvatosságra a háromszoros világbajnok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK