Hamilton még nem tudja, ráhajt-e Schumacher rekordjára

Forma-1, Lewis Hamilton, McLaren Mercedes, Michael Schumacher, Mercedes AMG Petronas, Japán Nagydíj 2010
McLaren-Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain (L) chats with Mercedes driver Michael Schumacher of Germany during a press conference ahead of Formula One's Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit in western Japan, on October 7, 2010. Just 25 points -- the equivalent of a single race win -- separate the top five at the head of the championship standings as drivers prepare for this weekend's Japanese Grand Prix. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája elárulta, őt nem foglalkoztatja a Fernando Alonso által hajszolt tripla korona, ezért Indianapolisba és Le Mans-ba sem készül.

A listavezető Sebastian Vettel mögött egypontos hátránnyal érkezik a visszatérő Francia Nagydíj helyszínére Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája egy szponzori rendezvényen a Marca című lapnak elárulta, szerinte az idei siker kulcsa az, hogy a teljesítményük ne hullámozzon és a lehető legtöbbször kihozzák az autóból a benne rejlő potenciált.

Bár szerződése még nincs a következő szezonra, azt mondta, hogy nemsokára megtörténik az aláírás, abban viszont nem biztos, hogy pontosan mikor. Ez az elméleti lehetőséget nyitva hagyja, hogy Hamilton más lehetőségek után nézzen, de a spanyol sportújság kérdésére kijelentette, Fernando Alonsóval ellentétben őt nem foglalkoztatja, hogy más autóversenyeken is sikeres legyen.

Ha folytatódna a 2014 óta tartó győzelmi sorozata, beérhetné Schumachert Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

„Nem sokat tudok, csak annyit, amit az újságokban olvastam, de örülök a sikerének, mert ő nagyszerű pilóta” – kommentálta Alonso győzelmét a Le Mans-i 24 órás versenyen. Elismerte, nem látta a futamot és nevetve megjegyezte, hogy őt nem motiválja Alonso célja, az ún. tripla korona elnyerése, ezért Indianapolisban sem tervezi, hogy rajthoz áll.

– mondta az Indy 500-ról, és ez nem is meglepő, miután tavaly alaposan leszólta a mezőnyt. Az F1-es ellenfelei között nem állított fel rangsort, szerinte nem lehet összehasonlítani Vettelt, Nico Rosberget vagy Fernando Alonsót. Azt a kérdést is kerülte, hogy vajon a Ferrari legyőzi-e az idén a Mercedest. „Remélem nem, de most ezt teszik. Az biztos, hogy nehéz lesz megverni őket” – mondta.

Schumacher (jobbra) 7 világbajnoki címet nyert és 91 futamot, Hamilton 4 bajnoki elsőségnél jár Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Korábbi csapata, a McLaren sorsával kapcsolatban megjegyezte, hogy „idén új motorjuk van, de a problémáik ugyanazok”, ezért „keményen kell dolgozniuk, hogy rendbe tegyék az egész autót, így az jobban teljesíthet.” Amikor arról kérdezték, hogy szerinte rossz ötlet volt-e elűzni a Hondát a McLarentől, azt felelte, hogy ő a saját dolgával foglalkozik. Azt viszont megérti, hogy a Red Bull a japánokat választotta.

Azt viszont nem árulta el, hogy ő maga mennyire akar nyerni, legalábbis azt nem, hogy ráhajt-e Michael Schumacher 7 világbajnoki címére és 91 futamgyőzelmére. „Nem hiszem, hogy bármi is lehetetlen, de nem tudom, mennyire küzdök majd érte. Nem foglalkozom ilyen távoli dolgokkal. Az első 60 győzelemhez 12 év kellett, ezért további 30 még időbe telhet, de ez engem nem zavar.”