Vágólapra másolva!
Max Verstappen remekül versenyzett Kanadában, a hétvégét megelőző nyilatkozata azonban kicsapta a biztosítékot 1997 világbajnokánál. A 2016-os vb-győztes eközben egyenesen Hamiltonhoz hasonlította a fiatal tehetséget.

Max Verstappen nagy nyomás alatt érkezett meg a Kanadai Nagydíj helyszínére azok után, hogy 2018-ban még nem teljesített egyetlen „tiszta" versenyhétvégét sem. Korábban hol a futamon, hol az időmérőn, hol valamelyik edzésen csúszott ki, ütközött a falnak, vagy valamelyik vetélytársának. Ezek után Kanadában remekül ment, mindhárom szabadedzésen a leggyorsabb volt, majd a 3. helyről rajtolva dobogón végzett a versenyen. Nem csoda, hogy többek elismerését kivívta a teljesítményével.

Verstappen Kanadában hibátlan teljesítménnyel igyekezett feledtetni korábbi botlásait Forrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke már a Monacói Nagydíj után úgy nyilatkozott: Verstappennek változtatnia kell a hozzáállásán a folytatásban. A holland a jelek szerint Kanadára megtette, amit kértek tőle.

– utalta arra Horner, hogy pilótája korábban mindig családja, de legalább édesapja kíséretében utazott el a versenyekre. – Más volt neki az eddigiekhez képest, de hogy ennek volt-e köze a teljesítményéhez, azt lehetetlen megmondani. Mindenesetre fantasztikus produkciót nyújtott."

„Még mindig fejlődik és érettebbé válik versenyzőként, ahogyan egyre több tapasztalatot szerez. Ugyanakkor minden sportban előfordul, hogy bizonyos időszakokban az embernek egyszerűen nem úgy megy, ahogy a többieknek. Az ő esetében ez természetesen meglehetősen nagy nyilvánosságot kapott, de remélhetőleg mostantól változik a szerencséje" – tekintett a jövőbe a csapatfőnök.

A montreali volt az első futam, amelyen még Max Verstappen édesapja, Jos sem volt ott Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

A Kanadai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján értelemszerűen még nem lehetett téma a holland remek hétvégi teljesítménye, aki akkor azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lefejelést helyezett kilátásba azoknak az újságíróknak, akik továbbra is korábbi baleseteiről kérdezik.

Jacques Villeneuve, 1997 F1-es világbajnoka nem volt elragadtatva Verstappen megnyilvánulásától.

– nyilatkozta a kanadai a Le Journal de Montrealnak. – Az újságírók feladata a tények közlése, még akkor is, ha már százszor megválaszolta ezt a kérdést. A pilóta felelőssége pedig az, hogy válaszoljon, amennyiben indokolt a kérdés."

Villeneuve ezután sem kímélte a 20 éves hollandot, aki szerinte nem tanul a hibáiból, helyette inkább tiszteletlenül viselkedik.

„Valamilyen formában még mindig gyerek, akit kiszedtek a bölcsőből és beletettek egy autóba. Vélhetően ezért nincs Ricciardo szintjén és még rosszul is teljesít. Amennyiben a Red Bull vele képzeli el a jövőt, meg kell vernie a csapattársát. Ennek ellenére pont az ellenkezője történik. Egyszerűen túlértékelt" – mondta a szókimondó kanadai még a versenyt megelőzően.

Villeneuve nem kímélte Verstappent Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Sokkal kedvesebb szavakkal illette a fiatal hollandot Nico Rosberg, 2016 F1-es világbajnoka, aki Hamiltonhoz hasonlította Verstappent.

– dicsérte Rosberg saját YouTube-csatornáján a Red Bull pilótáját. – Lewis hihetetlen teljesítményre váltja a dühét és szerintem Verstappen is valami hasonlót tett most, az elejétől fogva extra koncentrációt nyert belőle."