Vágólapra másolva!
Az internet népét megihlette, hogy Max Verstappen azt mondta, lefejel valakit, ha még egyszer felhozzák neki a baleseteit. Nem is kellett messzire menni.

Felbőszítette Max Verstappent, hogy a Kanadai Nagydíjon arról kérdezgették az újságírók, miért keveredik olyan sok balesetbe az idei versenyhétvégéken. Rögtön leszögezte, hogy elege van ebből, majd azt mondta, ha még egyszer felhozzák neki ezt a témát, lefejel valakit. Több sem kellett, az internetezők rögtön mémgyártásba kezdtek a hallottak alapján.

Zidane nyomdokaiban

Elkerülhetetlen a párhuzam a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében látott eseményekkel, ekkor Zinedine Zidane fejelte le a színészkedés terén is kiválóan szereplő Marco Materazzit. A felejthetetlen pillanatoknak természetesen piros lap lett a vége.

Új versenystratégia?

Verstappen azt is mondta, egyáltalán nem tervezi, hogy változtat az eddigi hozzáállásán, mert annak köszönheti, hogy eljutott idáig.

Felszerelés újságíróknak

Dieter Rencken, a Racefans tudósítója nagyon kiakadt Verstappen hozzáállásán, „minősíthetetlennek” nevezte a holland pilóta válaszát, majd úgy vélte, ezt kellene hordaniuk az újságíróknak a Kanadai Nagydíj sajtótájékoztatóin.

Inkább Szíria?

A humoros anekdoták is elindultak a Twitteren. Andy McSurfie képzelt riportja egy szerkesztőségből:

Napilap szerkesztő: „Ma interjút készítesz Max Verstappennel, aztán elvisz egy körre a pályán.”
Újságíró: „Nem küldenél inkább Szíriába? Az biztonságosabb lenne.”

Egy klasszikus nyomán

Ricciardo segítene

Verstappen csapattársa, Daniel Ricciardo egyébként kijelentette, ha a holland pilóta kérdezne tőle valamit ő „örömmel” elmondaná a véleményét. „Nem rejtenék véka alá semmit, ez a legjobb megoldás. Nem fogom átkarolni és azt mondani, hogy beszélnünk kell, ez nem hiszem, hogy az én dolgom lenne, de ha megkérdez valamiről, nyitottan és őszintén válaszolok.”

Régen ez veszélyesebb lett volna

„Max kivételesen gyors pilóta és ez kivételes az életkorához képest – nyilatkozta a korábbi háromszoros világbajnok Jackie Stewart. – Ugyanakkor, hihetetlenül bosszantó lehet neki és a csapatnak is, hogy számos balesetbe keveredik. Én annak idején borzasztóan óvatos voltam, mert a balesetek megtorlása életveszélyes is lehetett. Ő mindenképpen rendelkezik a készségekkel, de nagyobb önuralmat kell gyakorolnia. Én úgy voltam vele, hogy ahhoz, hogy az ember első lehessen, először célba kell érni.”