A Ferrari belső vizsgálatot indított Räikkönen zaklatási ügyében

Forma-1, Kínai Nagydíj, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari
Finnish F1 driver Kimi Raikkonen of Ferrari attends the press conference after the 2018 Formula One Chinese Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, 15 April 2018. Red Bull driver Daniel Ricciardo yanked off his right shoe, poured champagne into it as he stood on the podium, and then drank up to his unlikely victory in Sunday's Chinese Grand Prix. The Australian started from the third row, but took advantage when the safety car came out on the 31st lap to allow him to get fresh, soft tires when the other leaders were running on worn rubber and couldn't get in quickly to change.
Vágólapra másolva!
Sergio Marchionnéhoz, a Ferrari első emberéhez is eljutott Kimi Räikkönen állítólagos zaklatási ügye, de az üzletember védelmébe vette a finn pilótát.

Tovább gyűrűzik a múlt héten kirobbant zaklatási botrány, amelyben egy kanadai pincérnő, Cassandra Talula Dias-Greizis (korábban Talula Wilde néven) azzal vádolja Kimi Räikkönent, hogy néhány évvel ezelőtt az F1-es Kanadai Nagydíj alkalmával egy bárban egy társával együtt fogdosták őt, miközben felszolgálóként dolgozott.

Räikkönen az ügyvédein keresztül visszautasította a vádakat, és zsarolás miatt ellenkeresetet nyújtottak be. Közben kiderült, hogy a feljelentő jogi csapata peren kívüli megegyezést ajánlott Räikkönen stábjának, de ők ezt nem fogadták el. A hétvégén Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója is állást foglalt az ügyben.

A Ferrari kiáll Räikkönen mellett Forrás: Imaginechina/Ke yigong - Imaginechina/Ke Yigong

„A saját belső vizsgálatunkból úgy tudjuk, hogy [Räikkönen] nem vett részt ebben, ezért mi csak támogatni tudjuk a védelmét” – szögezte le Marchionne a FIAT-Chrysler csoport befektetői rendezvényén Baloccóban. Marchionne azt is tagadta, hogy a vádak szerepet játszanának Räikkönen idén lejáró szerződésének meghosszabbítása terén.

A korábbi blogbejegyzésekben és Twitter-üzenetekben tett utalások után a pincérnő a La Gazzetta dello Sport szerint egy sajtótájékoztatón már nyíltan megnevezte Räikkönent. Elmondta, tisztában van azzal, hogy Räikkönennek rengeteg rajongója van, és az általa képviselt iparág milliárdokat ér. Felkészült arra is, hogy a versenyzőt „ügyvédhadsereg” védi majd.

Family.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Räikkönen vasárnap családi fotót posztolt

„Ha Kimi, a média és az ügyvédei háborút indítanának az igazság ellen, állok elébe – idézte a felperest az olasz sportlap, ami szerint a nő „undorítónak és felháborítónak” nevezte a Räikkönen által ellene tett feljelentést. Nem erősítette meg, de nem is tagadta azt, hogy peren kívüli megegyezést ajánlottak a versenyzőnek és pénzt kértek tőle.

A lap szerint Räikkönen jogi stábjának szóvivője érdemben nem kommentálta az újabb információkat, csak annyit közölt, hogy minden vádat tagadnak, valamint megerősítették, hogy pénzt kértek tőlük.