Vágólapra másolva!
A Kimi Räikkönent szexuális zaklatással vádoló kanadai pincérnő ügyvédei nem értik, hogy a két fél képviselői között zajló rövid, de jó irányba haladó megbeszélésből hogyan lett hirtelen feljelentés.

A Ferrari pilótájának ügyvédei hétfőn zsarolásért és zaklatásért feljelentést tettek a montreali rendőrségen, miután Talula Wilde kanadai pincérnő szexuális zaklatással vádolta a finnt. Kimi Räikkönen ügyvédi csapata az Autosportnak elárulta: a nő értesítette őket a vádakról, majd május 23-án levelet kaptak, amelyben Wilde közölte: ha nem kap kártérítést, nyilvánosságra hozza az ügyet. A finn jogi képviselője szerint „hatalmas" pénzösszeget kért.

Räikkönen ügyvédei rövid megbeszélést folytattak a pincérnő képviselőivel Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A pilóta képviselője elmondta: Räikkönen teljes mértékben tagadja a vádakat, az egyetlen módja annak, hogy megvédjék a pilóta hírnevét, pedig a feljelentés volt. Ez a versenyző részéről május 28-án, hétfőn történt meg. Az Autosport értesülései szerint a nő már találkozott a rendőrökkel, hogy elmondja nekik a saját verzióját a történtekről.

Az ügyben csak jó néhány hónap múlva születhet döntés, főleg, ha bírósági tárgyalásra kerül sor.

A pincérnőt a Legal Logik ügyvédi iroda képviseli, amelynek alapítója, Jamie Benizri szerint a finn feljelentése félremagyarázza az eredeti szándékukat. Benizri szerint rövid tárgyalást folytattak a pilóta képviselőivel, ami úgy tűnt, a jó irányba halad, majd hirtelen mégis megtörtént a feljelentés.

A nő képviselője szerint Räikkönen feljelentése ahhoz hasonlatos reakció volt, mint ha egy hangyát aknavetővel szeretne az ember megölni.

A Räikkönen ügyvédei által említett pénzösszegre Benizri így reagált:

„Ez nem úgy néz ki, mint a gengsztereknél, ahol attól kell tartani, hogy aránytalanok lesznek a feltételek. Nem csak pénzt szerettünk volna, hogy máris rohanhassunk a bankba, sokkal inkább meg szerettük volna érteni, hogy mi történt 2016-ban" – mondta a Legal Logik alapítója.