Vágólapra másolva!
Megelevenedtek a színek egy eredetileg fekete-fehér képen, ami az 1936-os Népligeti Magyar Nagydíjon készült.

Néhány hónappal ezelőtt egy ritka, fekete-fehér fénykép került elő a Reddit F1-es fórumában az 1936-os népligeti Magyar Nagydíjról, ami az egyetlen komoly autóverseny volt hazánkban a két világháború között. A versenyen Hartmann László is rajthoz állt privát versenyzőként egy Maserati volánja mögött, 6 kör hátránnyal az utolsó célbaérőként a 7. helyezett lett.

A versenyről és Hartmann pályafutásáról a népligeti nagydíj megrendezésének 80. évfordulóján írtunk részletesebben. A verseny plakátjától eltekintve ott is fekete-fehér illusztrációkat használhattunk.

Start of the 1936 Hungarian Grand Prix from r/formula1

Most viszont, az új kép felbukkanásán felbuzdulva megkerestünk egy másik Reddit-felhasználót, aki korábban a népligetinél jobb minőségű képeket kiváló minőségben kiszínezett, ezekből később összeállítást is készítettünk.

Chop_Artista több hetes munkával ennek a képnek is új értelmet nyert, az erőfeszítéseknek köszönhetően immáron színesben látható, ahogy az Auto Union versenyzői, Bernd Rosemeyer (16) és Hans Stuck (12) elrajtol az első sorból, mögöttük Tazio Nuvolari és Manfred von Brauchitsch autóival.

Az Auto Union nem tudott győzelmet ünnepelni, hiszen a futamot Nuvolari nyerte Alfa Romeóval Rosemeyer és Achille Varzi előtt. Érdekesség, hogy az első két helyezett csatája igen szoros volt, mindössze 14,2 másodperc választotta el őket, Varzi viszont már 2 kör hátrányt szedett össze.