Vágólapra másolva!
Charaf 20 évesen vesztette el a látását, de így is pontosan tudta, hogy éppen hol tartanak a pályán. Hasonló kezdeményezés a Magyar Nagydíjon is volt már.

VIP vendégek és celebek mellett a Liberty Media olykor a közönség tagjait vagy önkénteseket is meghív, hogy személyesen is átélhessék az F1-es élményt az 1998-as Tyrrellekből épített kétüléses autókkal, Baumgartner Zsolt vagy Patrick Friesacher utasaként.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Melbourne-ben az ausztrálok kedvenc forgalomirányítóját vitték körbe, Barcelonában pedig egy látássérült szurkoló, Charaf kapott lehetőséget, aki 20 éves korában vesztette el szeme világát, de ez sem tántoríthatta el attól, hogy Forma-1-rajongó maradjon. „A Forma-1 a világom” – mondta.

Charaf először el sem akarta hinni, hogy F1-es autóba ülhet, azt hitte, csak viccelnek vele, majd természetesen nagyon élvezte a száguldást. A felvétel szerint hibátlanul érezte, hogy éppen hol tartanak a pályán, majd az autóból kiszállva könnyek közepette ölelte át Will Buxtont, az F1 riporterét.

Hasonló gesztust a Mercedes is tett 2013-ban, akkor a Magyar Nagydíj előtt a garázsban fogadták Karvai Sándor motorost, aki vakon is körbe tudott menni a Hungaroringen. Sándort a csapat sajtófőnöke, Bradley Lord fogadta és kalauzolta a garázsban, ahol megtapasztalhatta az akkori autó formáját és kezébe vehette a kormánykereket is.