Vágólapra másolva!
A csapatnál sem voltak biztosak abban, hogy a recepción felbukkanó vendégük vajon melyik munkakört fogja betölteni. Toto Wolff közben fura képzavarba került.

Kiélezett küzdelem, feszültség és extrém munkabírás jellemzi az F1-et és a benne dolgozókat, de még egy ilyen felpörgetett iparágban is vannak hétköznapok, amikor némi mulatság is vegyül a teendők közé. A Mercedes angliai F1-es gyárában csütörtökön egy arra tévedt vadkacsa okozott váratlan pillanatokat, amikor határozottan besétált a Brackley-ben működő üzem bejáratán.

„Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy az új aero-szakértőnk megfelel az elvárásoknak, de elég sokat tudhat a szárnyakról” – viccelődött a csapat Twitter-csatornájának szerkesztője a kedves állat tiszteletköre láttán. Több sem kellett a Force Indiának, rögtön számon kérték a Mercedest, hogy illene az új munkatársat mindenkinek bemutatni.

Később az is felmerült, hogy a kacsát esetleg versenyzőként szerződtetnék, (főleg azután, hogy korábbi tesztpilótájuk Sam Bird is elcsodálkozott a látottakon) de a glória miatt valószínűleg nehezen menne át az FIA által kötelezően előírt menekülési gyakorlatokon. Kicsit komolyabb vizekre evezve Toto Wolff,

a Mercedes csapatfőnöke azt is elárulta, hogy jelenleg kikkel számolnak a 2019-es versenyzői ülésekkel kapcsolatban.

„Pillanatnyilag nem figyelünk pilótákat a Mercedes [kötelékein] kívül, mert mindenekelőtt a saját két srácunkat kell támogatnunk, ez prioritást élvez – szögezte le, majd kicsit bonyolult példába bonyolódott. – Ez olyasmi, mint amikor az ember boldog a feleségével, olyankor nem tekintget másfelé! Nekünk most két feleségünk van vagy három és nem nézünk másfelé.”

Wolff valószínűleg a Force Indiánál pallérozódó Esteban Oconra célzott, de az F2-ben versenyző George Russell szerződése is él. Az osztrák üzletember szerint „kellemes probléma”, hogy lassan nem tudják hova tenni a tehetséges pilótáikat. Kijelentette, „nagyon elégedettek” Valtteri Bottas teljesítményével

„Pár napja vagy hete nem tárgyaltunk már, mert annyira feszülten próbáltuk összeszedni magunkat a csapatnál. Minden e körül forgott, ezzel foglalkoztunk – mondta Hamilton szerződéséről. – Nagyon egy húron pendülünk az egymás iránt támasztott jövőbeli elvárások terén, csak nem volt időnk leülni egymással.”