Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok szerint csak akkor kérdezik őt az újságírók a volt csapatai formájáról, amikor jól megy nekik. Vad pletykák kaptak szárnyra vele kapcsolatban.

A McLaren feltámadását várta a Renault motoroktól a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, de ebből egyelőre csak formajavulás lett a 2018-as szezon során. A wokingi istálló egyelőre alaposan elmarad a Red Bulltól és az időmérőkön a gyári Renault autóitól is kikapnak, ennek ellenére a spanyol pilóta általában pozitívan nyilatkozik.

Az viszont bosszantja, hogy az újságírók gyakran megtalálják a kérdéssel, hogy visszatérne-e korábbi csapataihoz, amelyek gyakran felülmúlják a McLaren teljesítményét. Alonso korábban megfordult a mai Toro Rossónál, a Renault-nál és a Ferrarinál, utóbbi két istálló az elmúlt években a McLarennél jobban szerepel, de Alonsót néhány kisebb eredmény nem hatja meg.

Alonsót nem érdekli a Ferrari (sem) Forrás: DPPI/Antonin Vincent

„Nagyon szép hétvégéjük volt, jól teljesítettek, aztán [Kínában] is versenyképesek voltak” – idézte Alonso véleményét a Toro Rosso-Hondáról a Racefans. – Igazából, a Forma-1-ben eltöltött 18 év után egyik csapat kapcsán sincs értelme kérdésekre felelni egy jó időmérő vagy jó eredmény után. A Ferrarival kapcsolatban sem feleltem 2015-2016-ban.

„A Renault-val 2005-ben és 2006-ban mindkét bajnokságot megnyertük és most ismét versenyképesek – mutatott rá. – Más csapatok nem igazán érdekelnek. Vicces, hogy az emberek mennyire izgatottak a korábbi csapataim miatt, amikor jól szerepelnek, de én nem igazán foglalkozom velük.”

A McLaren idén már nem kínosan gyenge, de távol még a dobogó is Forrás: DPPI/Antonin Vincent

Alonso egyelőre az egyéni világbajnokság 6. helyén áll 22 ponttal, míg csapattársa, Stoffel Vandoorne csak 6 pontot szerzett. A spanyol sajtóban mégis arról kezdtek spekulálni, élen a Diario Gol című kiadvánnyal, hogy a McLaren jövőre már nem fizetné ki Alonso gázsiját, aki így hátat fordíthat az F1-nek és az újonc Lando Norris kerülhet a helyére.

A nem túl életszerű elmélet azt is felveti, hogy Alonso csak akkor marad az F1-ben, ha visszaveszi a Ferrari vagy a Mercedes állást ajánl neki. Szerintük ez akkor fordulhat elő, ha Lewis Hamilton nem nyeri meg a világbajnokságot.

„Az elmúlt 2-3 hévben három csapat a többiek előtt járt, úgyhogy megértem a véleményeket, de boldog vagyok ott, ahol vagyok – idézte Alonsót a Diario Gol. – Szerintem sok változás történik majd és versenyképessé válunk majd, úgyhogy remélem, hogy a következő néhány hónap során jó lesz a McLarennél lenni.”